Preživio masakr u Vegasu pa ubijen u kalifornijskom noćnom klubu

Foto: EPA

MLADIĆ koji je preživio prošlogodišnji pokolj u Las Vegasu ubijen je u masakru u noćnom klubu u Kaliforniji, javlja BBC.

Podsjetimo, prošlogodišnji pokolj u Las Vegasu bio je najgore masovno ubojstvo u modernoj povijesti SAD-a. U njemu je ubijeno 58 ljudi.

Jedan od ljudi koji su ga preživjeli, 27-godišnji Telemachus Orfanos, ubijen je jučer u pokolju koji se dogodio u kalifornijskom noćnom klubu Borderline Bar & Grill u mjestu Thousand Oaks, koje se nalazi sjeverozapadno od Los Angelesa. 

Majka ubijenog mladića: "Ne želim vaše molitve i misli, želim kontrolu oružja"

Orfanos nije jedini posjetitelj Borderline Bar & Grilla koji je preživio napad u Vegasu, što i nije iznenađujuće s obzirom na to da se pokolj u Vegasu dogodio na festivalu country glazbe - istoj vrsti glazbe kakva se puštala u klubu u Thousand Oaksu u koji je upao bivši marinac i hicima iz pištolja ubio 12 ljudi.

Majka Telemachusa Orfanosa je u razgovoru za američku TV kuću ABC rekla: "Moj sin je bio u Las Vegasu zajedno s puno prijatelja i vratio se kući. Prošle noći se nije vratio kući."

"Ne želim molitve, ne želim pozitivne misli, želim kontrolu oružja", dodala je.

"Posebno je ironično da je, nakon što je preživio najgori masovni pokolj u modernoj povijesti, ubijen u svom rodnom gradu", rekao je njegov otac za list Ventura County Star.

Ubojica je bivši marinac s PTSP-om

Podsjetimo, policija je ubojicu iz Thousand Oaksa identificirala kao 28-godišnjeg Iana Davida Longa, bivšeg marinca koji je, prema svemu sudeći, patio od PTSP-a. Služio je u Afganistanu od studenog 2010. do lipnja 2011., potvrdili su dužnosnici.

Napadač je pronađen mrtav na mjestu zločina i, prema dostupnim informacijama, presudio je sam sebi.

Telemachus Orfanus završio je srednju školu u Thousand Oaksu, nakon čega se prijavio u američku ratnu mornaricu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.