Kod Rijeke uplatile novac prevarantima. Oni im u SMS-u lagali da su njihovi sinovi

Ilustracija: Shutterstock

Policija je zaprimila prijave dvije hrvatske državljanke u dobi od 56 i 71 godinu koji su oštećene kaznenim djelima prijevare.

Naime, 56-godišnjakinja je 6. lipnja dobila SMS poruku s nepoznatog broja, a osoba se predstavila kao njezin sin navodeći da mu se telefon pokvario pa da joj se javlja s ovog broja s molbom da mu uplati novac na određeni broj računa kako bi mogao kupiti novi mobitel, što je i učinila.

Nakon uplate kontaktirala je sina na stari broj mobitela, a on joj je rekao da joj nije slao poruku ni tražio novac. Shvativši da je prevarena, oštećena je događaj prijavila policiji, priopćila je PU primorsko-goranska.

I druga žena prevarena na sličan način

Na sličan način je idućeg dana prevarena i 71-godišnjakinja koja je dobila poruku s nepoznatog broja od osobe koja se predstavila kao njezin sin i tražio ju je uplatu određenog iznosa novca na određeni broj računa što je i učinila.

Nedugo nakon bankovne transakcije, oštećena je shvatila da nije komunicirala sa svojim sinom te da je prevarena. Materijalno su oštećene hrvatske državljanke za oko 4480 eura.

Upozorenje policije

Policija ima upozorenje za građane zbog ovakvih prijevara.

"Koristimo ovu priliku i savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji putem poruka i društvenih mreža te kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela.

Nikada nemojte ustupati svoje osobne podatke, kao ni  informacije o bankovnim računima-broj PIN, lozinku i CVC brojeve za online bankarstvo, osobama koje ne poznate", upozoravaju iz PU primorsko-goranske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.