Pretučeni otac iz Konavala teže ozlijeđen, a sin lakše. Prijavljena dvojica Albanaca

Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu. Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je detalje subotnjeg incidenta u kojem su nedaleko od granice s Crnom Gorom ozlijeđene dvije osobe. Otac i sin iz Konavala pokušali su zaobići kilometarsku kolonu kako bi došli do svoje kuće, ali napadači su protumačili da se otac i sin žele progurati kako bi brže došli do granice.

Dvojica albanskih državljana u dobi od 42 i 23 godine osumnjičena su za kazneno djelo nasilničkog ponašanja, koje je počinjeno na štetu 32-godišnjaka, dok je 23-godišnji albanski državljanin kazneno prijavljen i za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, koje je počinjeno na štetu 58-godišnjaka. 

Iz policije su objasnili kako je u subotu oko 18:30 sati u mjestu Vodovađa, na predjelu Bani u Konavlima, došlo nesuglasica između spomenutih osoba. Sve se odvijalo na prometnici koja vodi prema graničnom prijelazu Karasovići. Tamo su u subotu bile goleme gužve. 

Više osoba koje su se nalazile u koloni vozila verbalno je napalo dvojicu hrvatskih državljana, a osumnjičeni dvojac ih je i fizički napao. 58-godišnji otac ima teže tjelesne ozljede, a njegov 32-godišnji sin lakše. 

"Na granične prijelaze se raspoređuje maksimalan broj policijskih službenika"

"S obzirom na to da je do navedenog sukoba došlo zbog čekanja na graničnu kontrolu, držimo važnim istaknuti kako je tijekom proteklog vikenda preko graničnih prijelaza koji graniče s Crnom Gorom (MCGP Karasovići i MCGP Vitaljina) prešlo 20.556 vozila i 71.708 putnika.

Tijekom turističke sezone na graničnim prijelazima ove Policijske uprave uobičajen je povećani priljev prometa, posebice u dane vikenda. Upravo iz tog razloga, s ciljem osiguranja optimalnog rada i protočnosti putnika u vršnim opterećenjima, planira se i na granične prijelaze se raspoređuje maksimalan broj policijskih službenika na maksimalnom broju ulaznih/izlaznih traka.

Tako su na graničnom prijelazu Karasovići tijekom ovog vikenda, kao i u ostalim danima intenzivnijeg prometa, gotovo stalno bile otvorene najmanje četiri trake na kojima se obavljala izlazna granična kontrola", poručili su iz policije. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.