Preminula najstarija osoba na svijetu: Gertrude Baines u 115. godini izdalo srce

GERTRUDE BAINES, nositeljica titule najstarije osobe na svijetu, preminula je u petak u staračkom domu bolničkog centra Western Convalescent u Los Angelesu, u kojem je živjela posljednjih 10 godina. Imala je 115 godina. Titula najstarije osobe na svijetu sad pripada Japanki Kami Chinen, koja ima 114 godina.

Baines, koja je najstarijom osobom na svijetu proglašena u siječnju ove godine, nakon što je u Portugalu preminula 115-godišnja Maria de Jesus, prema riječima liječnika dr. Charlesa Witta, najvjerojatnije je preminula uslijed srčanog udara, ali je tijelo poslano na obdukciju kako bi se potvrdio uzrok smrti. Baines je nadživjela cijelu svoju obitelj, uključujući i svoju kćer jedinicu.

Baines je rođena 1894. godine u Shellemanu, a kad je u travnju ove godine navršila 115 godina, novinarima je rekla: "Živjeti tako dugo jednako je dobitku na genetskoj lutriji".

Najdugovječnija osoba svih vremena je bila Jeanne-Louise Calment koja je imala 122 godine kad je 4. kolovoza 1997. godine preminula u Arlesu u Francuskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.