Predsjednica komentirala novu većinu: "Ideologiju treba ostaviti po strani"

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Karlovcu, odakle je komentirala novu parlamentarnu većinu.


"Pozdravljam konstituiranje nove parlamentarne većine i imenovanje ministara. Hrvatska nema vremena za čekanje, izgubili smo previše vremena u ovih nekoliko izbora.  Promjena vlada, tehničke vlade, sve je to bilo neplodno razdoblje", poručila je i dodala kako je vrijeme da se vladajući uhvate posla.

"Ideologiju treba ostaviti po strani"

"Treba se uhvatiti posla i postići nacionalni konsenzus, prestati se baviti ideologijom i početi se baviti stvarnim pitanjima. Demografijom, odlaskom mladih, obranom,  nacionalnom sigurnošću,  gospodarstvom i privlačenjem ulaganja u Hrvatsku. Čeka nas i turistička sezona, važno je da budemo percipirani kao stabilna država", izjavila je predsjednica novinarima u Karlovcu.

Rekla je i kako ideologiju treba ostaviti po strani.

"Ideologiju treba ostaviti po strani, neću ulaziti u sastav koalicije. To je na premijeru i partnerima. Kada postoji dobra volja i ciljevi koji se žele ostvariti, vjerujem da bilo koja koalicija može funkcionirati", prokomentirala je i dodala kako ideoloških problema ne smije biti ni kod kurikularne reforme.

"Kurikularna reforma mora biti apsolutno deideologizirana"

"Već sam rekla da kurikularna reforma, odnosno cjelovita reforma obrazovanja, mora biti apsolutno deideologizirana i to je jedno od onih pitanja oko kojih moramo postići konsenzus", rekla je predsjednica i poručila kako moramo sprintati da bismo dostigli druge.

"Moramo sprintati da bismo sustigli druge države koje otvaraju radna mjesta s dodanom vrijednošću", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.