Pravosudni policajac: Premalo nas je, sustav nas gazi, a ološ vrijeđa

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NA natječaje za posao pravosudnog policajca nekad se javljalo mnogo ljudi, no situacija danas više nije takva. Okolnosti su se promijenile, pravosudni policajci prosvjeduju, traže više plaće i bolje uvjete rada, javlja Glas Istre.

Pravosudnih policajaca ima malo, prestari su i potrošeni

Tvrdi da ih sustav gazi, šefovi ne štite, a ološ vrijeđa. Nema ih dovoljno, prestari su i potrošeni, ispričao je jedan aktivni pravosudni policajac, koji radi u zatvoru u Puli. Psihofizički uglavnom nisu dorasli čuvanju zatvorenika i osoba koje su u pravilu opasne, devijantnog ponašanja i sklone incidentima.

"Nisam čovjek iz kancelarija, nisam nikakav šef ni rukovoditelj. U pulskom zatvoru radim više desetljeća. Otkad sam ušao u zatvor Pula devedesetih, nikad ga nisam napustio. Srećom, kao radno mjesto, a ne kao mjesto života", kazao je za Glas Istre.

Plaća policajca s dvadesetak godina službe je oko 5200 kuna

Ispričao je kako svoj posao shvaća ozbiljno te da je svačemu svjedočio. U zatvoru se zaposlio iz pragmatičnih razloga. Devedesetih je gospodarstvo bilo u krizi, a neisplata plaća česta pojava, tvrtke su bile nelikvidne i odlučio se na zapošljavanje na poslu za koji je bio siguran da će biti redovito plaćen.

S više od 20 godina službe, ako od ponedjeljka do petka radi prvu smjenu, dobije plaću od oko 5200 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.