PPD: Nismo predatori, među rijetkima smo podržali porez na ekstraprofit

Screenshot: N1

DANAS je ministar gospodarstva Damir Filipović prozvao predatore koji koriste Hrvatsku kao bankomat. Premda su novinari Filipovića tražili da precizira o kome govori, on je kazao da je njegova izjava "konstatacija činjenica svega onoga što se događalo u proteklom razdoblju".

"Svaka odluka koja se donosi u okviru Ministarstva vuče nekakve milijune, to su jako velike odluke, a postoje oni koji žele imati što veće profite. Vi vrlo lako možete zaključiti o kome se radi", odgovorio je ministar novinarima.

PPD: Među rijetkima smo podržali porez na ekstraprofit

S obzirom na promjene metodologije izračuna cijene plina, pojavile su se tenzije između Ministarstva i Prvog plinarskog društva (PPD).

Tenzije su tu nakon što je PPD poslao pismo Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA), što su neki ocijenili kao pokušaj pritiska da se metodologija promijeni. N1 je provjerio je li se u izjavama Filipovića pronašao Pavao Vujnovac, vlasnik PPD-a.

"Apsolutno ne. Mogu reći da je PPD Grupa jedan od najvećih poreznih obveznika u RH, a u našem sustavu su i tvrtke koje će biti obveznice ovog poreza na ekstraprofit, koji smo kao jedni od rijetkih podržali od početka", rekla je za N1 glasnogovornica PPD-a Dorotea Lazanin Jelenc.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.