POVIJESNI ZAKON Australija zabranjuje pedofilima napuštanje države, nekima i doživotno

Screenshot: YouTube
 
AUSTRALIJA planira zabraniti osuđenim pedofilima da napuste državu, za što vlada tvrdi da je prva mjera u povijesti kojom pokušava zaštititi ranjivu djecu jugoistočne Azije od zlostavljanja.
 
Pedofili iz Australije su zloglasni po tome da odlaze na jeftine odmore u obližnje države kako bi tamo zlostavljali djecu.
 
"Bit ćemo vodeći u zaštiti djece od seksualnog turizma"
 
Ministrica vanjskih poslova Julie Bishop je izjavila da će otkazati putovnice za oko 20 000 pedofila u nacionalnom registru prema zakonu koji će uskoro biti predstavljen parlamentu.
 
Bishop je također rekla da je skoro 800 pedofila prošle godine putovalo iz Australije, a polovica ih je išla u jugoistočne azijske države.
 
"Donijet ćemo novi zakon koji će Australiju učiniti svjetskim vođom u zaštiti ranjive djece u našoj regiji od seksualnog turizma", izjavila je Bishop.
 
"Vrlo ozbiljni prijestupnici" više nikada neće moći napustiti državu
 
Ministar pravosuđa Michael Keenan je rekao da nijedna država nema ovakvu zabranu putovanja. Dodao je da će država svake godine upisivati novih 2500 pedofila u registar, koji će ostati bez putovnica.
 
U registru je trenutno 3200 "vrlo ozbiljnih prijestupnika" kojima će izlazak iz države biti doživotno zabranjen. 
 
"Manje ozbiljni prijestupnici" bit će ispisani iz registra ako za to budu utvrđeni svi uvjeti nakon nekoliko godina nužnih provjera. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.