Posada kruzera u Grčkoj zaražena koronom, 922 putnika ne smiju napustiti brod

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

NEKOLIKO sati nakon što je u nedjelju navečer kruzer Mein Schiff 6 isplovio iz kretske luke Heraklion postalo je očito da krstarenja za vrijeme pandemije još uvijek nisu sasvim sigurna opcija za odmor.

"U ponedjeljak smo dobili rezultate testiranja osoblja i ustanovljeno je da je 12 članova posade pozitivno na koronavirus", poručili su iz turističke kompanije Tui.

"U sklopu mjera predostrožnosti i u skladu sa strogim mjerama za nastavak krstarenja dogovorenima s vlastima u Grčkoj dotične osobe odmah su smještene u izolaciju na brodu", dodaje tvrtka.

Na kruzeru Mein Schiff 6 provedeno je nasumično testiranje na 150 od 666 članova posade. Cijelo zaraženo osoblje je asimptomatsko, piše The Guardian.

Putnici neće smjeti napustiti kruzer

Kruzer pod malteškom zastavom putovao je preko Pireja za Krf. Kapetan je obustavio plovidbu čim je doznao za rezultate pozitivnih testova i usidrio se kod otoka Milos sve dok mu grčke vlasti nisu naložile da krene prema glavnom lučkom gradu.

Grčki mediji javljaju kako će za vrijeme putovanja svih 922 putnika biti zatvoreno u svojim kabinama.

Međutim, taj je navod negirala kompanija Tui, koja upravlja ovim luksuznim brodom zajedno s američkom tvrtkom Royal Caribbean.

"Putnici se mogu normalno kretati brodom, a krstarenje se nastavlja po planu", kazali su iz tvrtke Tui.

Očekuje se kako će stručnjaci iz javnog zdravstva posjetiti kruzer kada stigne danas u Pirej, a dužnosnici su nagovijestili da se nitko neće smjeti iskrcati.

Kruzer Mein Schiff 6 prvi put se vratio u grčke vode nakon što je u ožujku uvedena karantena. Grčka je bila prva mediteranska zemlja u kojoj je Tui nastavio s krstarenjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.