Politički analitičar: Ova afera sve će zasjeniti, tužan dan za Split

Screenshot: HRT

POLITIČKI analitičar Jerko Trogrlić gostovao je u Dnevniku HTV-a i komentirao koliko ova priča oko dopisivanja s navodnim djevojkama iz Srbije šteti Ivici Puljku i ponovno diže upitnike oko njegove bezrezervne potpore Bojanu Ivoševiću.

Član stranke Centar Luka Baričić navodno je eksplicitnim seksualnim fotografijama i videom komunicirao s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna, a s jednom od njih dopisivao se i Bojan Ivošević, najbliži suradnik Ivice Puljka. Danas se Baričić povukao iz politike. Ivošević nastavlja te poručuje da nije kriv i da je sve namjestio Kerumov HGS.

"Ovo je jedan tužan dan za sve građane grada Splita jer je splitska politika ponovno u kampanji dosegla dno, što smo mislili da nije moguće. Ovo je afera bez konkurencije koja će zasjeniti sve ostale teme do kraja kampanje.

Za Ivicu Puljka ovo nije dobro jer je ovo intenzivna afera u kojoj će svatko zauzeti svoj stav, neovisno je li za ili protiv, hoće li izaći na izbore ili odustati od izbora. To je nešto što ne ide na ruku kandidatu koji je bio u priličnoj prednosti", rekao je Trogrlić u uvodu.

Rekao je kako je vidljiva podrška Bojanu Ivoševiću, kroz njegove poteze i projekte koje je radio kroz osam mjeseci.

"Ivica Puljak nema izbora, mora zagrliti Ivoševića koliko god mu težak uteg bio", kaže.

Na pitanje što ako se pokaže da je ova afera zaista režirana u taboru Željka Keruma, Trogrlić je rekao kako percepcijski to već tako izgleda.

"Epilog pravosudni i policijski je nešto što ćemo saznati dugo nakon kampanje. Sigurno je da Kerum ne pretendira biti gradonačelnik na ovim izborima niti će njegovim biračima, čak i ako se to pokaže da je tako, takva stvar smetati", kaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.