Policijskoj referentici u Stonu davali novac za izdavanje vozačke. Ona ga zadržala

Screenshot: Google Street View

USKOK je danas priopćio da je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv policijske referentice (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Tri godine sebi uzimala novac za izdavanje vozačkih

Referenticu se tereti da je od 3. siječnja 2019. do 21. prosinca 2021., kao upravna referentica u Policijskoj postaji Ston, prilikom obavljanja poslova vezanih za izdavanje vozačkih dozvola, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, od podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola preuzimala novčana sredstva i zadržala ih za sebe, objavio je USKOK. 

Uzela manje od 2000 eura

Naime, iako je okrivljenica znala da se dozvole podnositeljima mogu izdati tek nakon što nadležnoj policijskoj postaji dostave dokaz o uplati novčanih sredstava u korist Državnog proračuna Republike Hrvatske, od najmanje 98 podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola preuzela je novac koji su joj predali u gotovini te ga je zadržala za sebe umjesto da ga je uplatila u korist proračuna, objavio je USKOK.

Na opisani način okrivljenica je na štetu proračuna pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 1.980,87 eura, stoji u priopćenju USKOK-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.