RASPAD SUSTAVA SOCIJALNE SKRBI

Policija uhvatila muškarca koji je napao Centar za socijalnu skrb u Zagrebu

Foto: Čitatelj Indexa, Dubravka Petrić/Pixsell

57-GODIŠNJAK koji je prije dva dana razbio staklo na maksimirskom Centru za socijalnu skrb jer nije mogao ući te potom zaštitaru rekao da ih "sve treba pobiti", pritvoren je, a protiv njega je podignuta kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

Iz Policijske uprave zagrebačke Indexu su danas odgovorili da su policijski službenici pružili intervenciju 10. srpnja 2019. godine oko 11.10, vezano za oštećenje stakla na vratima Centra za socijalnu skrb u Maksimirskoj ulici.

>>Sustav se potpuno raspao. Sad samo možemo brojati mrtve

"Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela "Oštećenje tuđe stvari" i "Prijetnja". Sumnja se da je osumnjičeni došao do Centra kako bi predao dokumentaciju, a kako Centar nije radio od 10. do 12. srpnja zbog ubojstva njihove kolegice i ranjavanja kolege, osumnjičeni je, revoltiran tom činjenicom, razbio staklo na ulaznim vratima i zaprijetio smrću svim zaposlenicima Centra. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu", stoji u odgovoru policije za Index.

Iznervirao se jer nije mogao ući u centar

Podsjetimo, dok su socijalni radnici prekjučer prosvjedovali pred Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, tražeći ostavku resorne ministrice Nade Murganić zbog ubojstva socijalne radnice u Đakovu, jedan je korisnik Centra za socijalnu skrb Maksimir došao u centar i razbio staklo na vratima jer mu zaštitar nije dao da uđe. Centar je u to vrijeme bio zatvoren zbog ubojstva socijalne radnice u Đakovu, što je iznerviralo 57-godišnjaka iz Zagreba.

Odmah na ulasku zaštitar ga je zaustavio i rekao mu da ne može ući, na što je korisnik poludio i šakom razbio staklo na ulaznim vratima te kazao zaštitaru da ih "sve treba pobiti", a pozvana je i policija.

Socijalne radnice su nakon ubojstva kolegice u Đakovu za Index progovorile o učestalim prijetnjama koje dobivaju tijekom obavljanja posla, o čemu smo već pisali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.