Specijalci uhitili pomahnitalog tipa u Zadru. Odbio pregovarati s policijom i pucao

Ilustracija: Pixsell

IZ ZADARSKE policije su izvijestili kako je 47-godišnjak, unatoč razgovorima s njihovim pregovaračem, u rastrojenom stanju u četvrtak ujutro iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u dvorište zgrade, u stubištu te u stanu, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a on je uhićen i oružje mu je oduzeto.

U policiji u petak kažu kako su kriminalistički istražili 47-godišnjaka te ga kazneno prijavili zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U srijedu oko 21 sat primili su dojavu kako se u prizemlju stambene zgrade u zadarskoj Ulici bana Josipa Jelačića nalazi sam 47-godišnjak u rastrojenom stanju koji galami, pa postoji mogućnost da je i ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Odbio suradnju i počeo pucati

Na teren su odmah izašli timovi temeljne, kriminalističke i interventne policije koji su ubrzo stavili osumnjičenika pod nadzor te uspostavili sigurnosno okruženje u cilju zaštite građana i imovine.

U rastrojenom stanju, 47-godišnjak je odbijao suradnju te uspostavljanje bilo kakvog kontakta s pregovaračem taktičkog tima Interventne jedinice policije, a potom je u četvrtak ujutro oko 6 sati ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vanjski ograđeni dio dvorišta ispred svog stana.

Ubrzo nakon toga, izašao je iz stana gdje su ga uhitili pripadnici specijalnog tima Interventne policije te priveli u policijske prostorije.

U sklopu istrage obavljen je i policijski očevid kojim je na mjestu događaja pronađeno nekoliko uslijed pucanja nastalih oštećenja u unutrašnjosti stana te na dijelu stubišta zgrade ispred stana, kao i u betonskom rubnjaku u dvorištu ispred stana.

Pretragom doma i drugih prostorija, kao i dva automobila koje osumnjičeni koristi, pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11.9 grama marihuane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.