Policija u BiH uhitila krijumčara i četiri ilegalna migranta

Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

POLICIJA Hercegbosanske županije (HBŽ) uhitila je u Tomislavgradu libijskog državljanina kojega se tereti za pokušaj krijumčarenja ilegalnih migranata iz Egipta na područje Hrvatske. 

Kako je u utorak izvijestio MUP HBŽ-a, pripadnici policijske postaje u Tomislavgradu zaustavili su vozilo bosanskohercegovačkih prometnih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji libijski državljanin, a zajedno s njim bile su još četiri odrasle osobe. Oni sa sobom nisu imali valjane dokumente, a kasnije je utvrđeno kako se radi o ilegalnim migrantima iz Egipta. 

Ilegalni prijelazi na području Hercegbosanske županije

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba, policija je zadržala u pritvoru libijskog državljanina koji ima privremenu adresu stanovanja u Sarajevu te će protiv njega biti podneseno izvješće državnome Tužiteljstvu BiH. Ilegalni migranti su nakon kraćeg zadržavanja upućeni u najbliži migracijski centar. 

Uz područje sjeverozapadnog dijela BiH u Unsko-sanskoj županiji, ilegalni migranti koji ulaze u BiH najčešće nastoje ilegalno prijeći u Hrvatsku na području Hercegbosanske županije, čije je sjedište u Livnu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.