Policija traži maksimalnu kaznu od 30 dana zatvora za sina Emilija Bungura

Foto: FAH

ZBOG jučerašnjeg incidenta na splitskom sudu, policija je zatražila maksimalnu kaznu od 30 dana zatvora za Bartula Bungura, sina Emilija Bungura, optuženika u slučajevima Lora 1 i Lora 2, doznajemo od njegovog branitelja Vinka Burazera.

Bartul Bungur jučer je u velikoj dvorani splitske Palače pravde dobacio sucu Vladi Živaljiću kako protiv njegovog oca vodi ilegalan postupak, a onda, kada su ga pravosudni policajci izvodili vani, dobacio je: "Druže sudac, vi ste kriminalac", te "Drži se ćaća".

Mladog Bungura preuzela je policija. Doveli su ga jučer pred prekršajnog suca zbog prekršaja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Sudac ga je pustio nakon što je saslušao njegovu obranu. Na snazi je mjera opreza, prema kojoj Bartul Bungur neće smjeti dolaziti u splitski sud najmanje dva mjeseca.

Sudac nije presudio, već je postupak stavljen u redovnu proceduru. Trebali bi se ispitati još neki svjedoci.

Majka prva izbačena

Inače, prije no što je iz sudnice udaljen Bartul Bungur, sudac Živaljić izbacio je njegovu majku Jagodu koja je prigovorila na sadržaj koji se unosi u zapisnik. Sudac Živaljić ju je opomenuo, no Jagoda Bungur i dalje je prigovarala.

"Možete me izbaciti, ali istinu ne možete izbaciti", doviknula je dok su je odvodili.

Njezin suprug uhićen je lani kod Šibenika nakon više od 10 godina  skrivanja. Kako ga nije bilo kada je objavljena presuda u slučaju Lora 1, ponovno mu sude, jednako kao i šefu Vojno-istražnog centra Tomislavu Duiću koji je uhićen početkom godine. Obojica, zajedno sa još trojicom kolega, odgovaraju i za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u slučaju Lora 2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.