Policija: Seljaci su na nas išli traktorima u punoj brzini

SABORSKA zastupnica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec je na današnjem aktualnom prijepodnevu rekla da je policija tijekom prosvjeda poljoprivrednika u Virovitici bila nasilna i tukla prosvjednike po nalogu premijerke Jadranke Kosor.

Ravnateljstvo policije odgovorilo je priopćenjem u kojem piše da su "sve mjere i odluke o osiguranju prosvjeda donesene su na razini Ravnateljstva policije".

Virovitičanka Nada Čavlović Smiljanec rekla je da je "policija tukla prosvjednike koji su prosvjedovali na području Virovitice i djelovala po političkom nalogu predsjednice Vlade", a Ravnateljstvo policije ističe da se radi o "neutemeljenim i neargumentiranim tvrdnjama te o krivom prikazivanju stvarnih činjenica".

"Takvim izjavama želi se dati legitimitet ponašanju prosvjednika"

"Broj i vrsta angažiranih snaga rezultat su stručnih sigurnosnih prosudbi i procjena na terenu te stoga odlučno odbacujemo insinuacije kako je u konkretnom slučaju policija postupala temeljem političkog naloga predsjednice Vlade. Napominjemo da je tijekom prosvjeda seljaka održanog na području Virovitičko-podravske županije od strane djela prosvjednika došlo do napada na policijske službenike. Jedan od prosvjednika traktorom je nasrnuo na policijske službenike pri čemu je jednog od njih lakše ozlijedio. Pored toga, jedan od prosvjednika traktorom je namjerno udario u službeni policijski automobil u kojem su bili policijski službenici, znatno ga oštetivši", piše u priopćenju.

Dio prosvjednika se također traktorima punom brzinom zaletavao na policijske službenike, zbog čega je troje prosvjednika i privedeno u virovitičku policijsku postaju.

Na kraju priopćenja piše da Ravnateljstvo policije smatra da se "spomenutim izjavama želi dati legitimitet protupravnom ponašanju koji je iskazao dio prosvjednika".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.