Policija se oglasila o velikoj krađi u Puli, među lopovima i tri talijanska policajca

Ilustracija: Srecko Niketic/PIXSELL

U POLICIJSKOM pritvoru jučer su završila trojica Talijana osumnjičena za krađu preko milijun kuna s kojima su htjeli pobjeći iz Hrvatske te još trojica njihovih sunarodnjaka koji su im u tome pomagali, izvijestila je istarska policija koja se tek u danas službeno oglasila o tom događaju.

>> Talijanski policajci opljačkali muškarca u Puli, uzeli mu 195.000 eura

Prema policijskim podacima, u srijedu oko 13 sati, na granični prijelaz Kaštel pristupio je 31-godišnji talijanski državljanin koji je prijavio da mu je u Puli ukradena veća količina novca te da se počinitelji kreću prema graničnom prijelazu kako bi s ukradenim novcem otišli u Italiju.

Ubrzo su na granični prijelaz Kaštel pristupila šestorica talijanskih državljana, koje su policijski službenici uhitili zbog sumnje da su 31-godišnjem talijanskom državljaninu otuđili više od milijun kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica Talijana od 46, 39 i 36 godina u srijedu u prijepodnevnim satima ispred poslovnice banke na Šijanskoj cesti u Puli muškarcu ukrali novac nakon što je s računa podignuo više od milijun kuna. Potom su automobilima krenuli prema granici u čemu su im pomogla još trojica Talijana u dobi od 42, 38 i 35 godina. 

Za sada je nejasno što su trojica talijanskih policajaca radila u Hrvatskoj

U policiji ističu da su zahvaljujući brzoj reakciji osumnjičeni spriječeni u prelasku granice, uhićeni i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. prosinca u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Prema pisanju talijanskih medija, radi se o pljački od oko 195 tisuća eura odnosno nešto manje od milijun i pol kuna. Među uhićenima su navodno i dvojica talijanskih policajaca, te jedan pripadnik karabinjera. Talijanski mediji također navode da su dvojica muškaraca napala poduzetnika ispred jedne banke i ukrala torbu s velikim iznosom novca. Novac su potom predali ostalima koji su se nalazili u autu te odmah krenuli u bijeg.

Za sada je nejasno što su trojica talijanskih policajaca radila u Hrvatskoj, kako su prešla granicu za vrijeme strogih epidemioloških mjera te jesu li imali pomagača na hrvatskoj strani, navode talijanski mediji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.