Policija privodila muškarca, prema njima sa sjekirom u ruci krenuo njegov otac (91)

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Varaždinska policija jučer je intervenirala nakon dojave muškarca da 65-godišnjak krši mjeru opreza oko uspostavljanja kontakta s njim te da mu šalje poruke.

Policajci su izašli na teren, zatekli 65-godišnjaka u dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe. On se počeo udaljavati prema kući pa su mu policajci naredili da stane. Nije ih poslušao, pa su ga sustigli te upotrijebili sredstva prisile. Iz policije kažu da je muškarac pružao aktivni otpor, a zatim jednom od njih pokušao uzeti sredstva za vezivanje, palicu i službeni pištolj.

Muškarac grizao policajca za vrat, njegov otac došao sa sjekirom

Policiji je zatim prišao 91-godišnji otac muškarca i počeo ih vući kako bi ih odmaknuo od svog sina. Dok su 65-godišnjaka privodili u službeni auto, pokušavao je policajca ugristi za vrat i prijetio im je smrću. Za to vrijeme njegov otac je iz dvorišta krenuo prema njima sa sjekirom u ruci.

Oglušio se na njihove naredbe da se zaustavi i baci sjekiru, zbog čega mu je jedan policijski službenik istrgnuo sjekiru iz ruku, nakon čega se smirio. Obojica muškaraca su privedena u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje.

Obojica privedena i kazneno prijavljena

Protiv 91-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Napad na službenu osobu, dok se 65-godišnjak predaje pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Prijetnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.