Policija upozorila na prevaru s dostavom paketa, ženi skinuli 960 eura s računa

Policija iz Otočca zaprimila je kaznenu prijavu 66-godišnjakinje u vezi kaznenog djela računalne prevare. Javljaju da je oštećena na svoj mobitel primila SMS koji je sadržavao poveznicu na krivotvorenu internet stranicu, u kojoj se od nje tražilo da unese kućni broj.

U poruci je pisalo i da je obustavljena dostava paketa koji je ona navodno trebala primiti. Nakon što je unijela kućni broj, ubrzo joj je s bankovnog računa skinut novac te je oštećena za 960 eura. Ovakve su prevare u posljednje vrijeme česte, a prevaranti se u porukama predstavljaju kao Hrvatska pošta. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

"Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet stranice, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podatke s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS", poručuju iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.