Policija počela očevid: Jedna osoba mrtva, 20 ozlijeđenih nakon požara u bolnici

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

JUTROS je započeo očevid požara koji je jučer poslijepodne izbio u zdravstvenoj ustanovi u Lopači, općina Jelenje. U požaru je ozlijeđeno više osoba, od kojih je prema dosadašnjim saznanjima većina lakše ozlijeđena, dok je jedna osoba smrtno stradala, javili su jutros iz policije. Prema informacijama koje imamo, 20 osoba je ozlijeđeno, a u trenutku izbijanja požara u bolnici je bilo stotinjak osoba.

Očevid na mjestu događaja provode protupožarni inspektor i policijski službenici, a očevidom rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Po završetku očevida, odnosno utvrđivanju okolnosti izbijanja požara i svih relevantnih činjenica o stradalim i ozlijeđenim osobama, javnost će biti pravodobno obaviještena, dodaju.

Pacijenti će biti raspoređeni u druge bolnice

Kasno sinoć, nakon požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača na području Primorsko-goranske županije, na sjednici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije odlučeno je, u dogovoru s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, da se omogući prihvat i zbrinjavanje 30 pacijenata iz opožarene Psihijatrijske bolnice Lopača u trima bolnicama Karlovačke županije.

Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite u Karlovcu, sazvanoj na inicijativu župana Damira Jelića, utvrđeno je temeljem izvješća ravnatelja triju bolnica, Opće bolnice Karlovac, Opće i bolnice hrvatskih branitelja Ogulin i Bolnice za produženo liječenje Duga Resa, da mogu adekvatno zbrinuti 30-ak pacijenata.

Preduvjet tomu je da bolnicama u Ogulinu i u Dugoj Resi OB Karlovac osigurava psihijatre za ispomoć te će ravnatelji bolnica provesti organizacijske procedure sukladno zahtjevima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

U požaru koji je u petak oko 16 sati buknuo u Psihijatrijskoj bolnici Lopača pokraj Rijeke smrtno je stradala jedna, a ozlijeđeno je više osoba, a za obilaska mjesta nesreće iste večeri premijer Andrej Plenković u pratnji ministra Kujundžića rekao je da će se pomoći svima koji su u bolnici bili smješteni, onda prionuti istrazi, a nakon toga i sanaciji bolnice u Lopači.

Premijer Plenković iskazao je zahvalnost osoblju bolnice u Lopači i vatrogascima koji su herojskim naporima spasili teške pacijente, mnoge od njih nepokretne, u požaru koji se brzo razvijao.

Požar je bio zahvatio drugi i treći kat bolnice i širio se prema četvrtom katu, a gasilo ga je 50-ak vatrogasaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.