POLICIJA OBJAVILA DETALJE U velikoj akciji Uskoka uhićeni poznata sutkinja i stečajni upravitelj

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

DANAS je u tajnosti sazvana i održana sjednica Državnog sudbenog vijeća.


Državno sudbeno vijeće je na zahtjev Uskoka ukinulo imunitet poznatoj sutkinji Trgovačkog suda Vesni Malenici. Sutkinja Malenica je, doznaje se, uhićena te se protiv nje provodi istraga zbog niza kaznenih djela vezanih uz stečajne postupke.

>> U tajnosti sazvana sjednica Državnog sudbenog vijeća, ukinut imunitet sutkinji

Predsjednik DSV-a Željko Šarić kazao je da o sjednici koja nije bila javna ne može govoriti, ali je potvrdio da je održana sjednica tijela zaduženog, među ostalim, i za skidanje imuniteta sucima.

Uhićeno još pet osoba

Poslijepodne se i policija oglasila o cijelom slučaju.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad petero osumnjičenih osoba koje su uhićene. Vezano uz upite medija možemo potvrditi da se među uhićenima nalazi i dužnosnik Trgovačkog suda", kazali su iz policije.

Sumnjiva suradnja sutkinje i stečajnog upravitelja

Neslužbeno se doznaje i da je, uz sutkinju Malenicu, uhićen i stečajni upravitelj Pero Hrkać. Uz njih su uhićeni Milan Lučić, Miroslav Mitak i Josip Debić.

Sutkinja Malenica tijekom 2016. godine u čak osam slučajeva postavila je za stečajnog upravitelja Peru Hrkaća što je, pretpostavlja se, bio povod za pokretanje istrage. Sumnja se da su zlorabili svoje funkcije kako bi pogodovali pojedinim strankama u stečajnim postupcima i tako izvlačili novac za sebe. Spominju se različiti stečajni postupci - od Glumina banke do tvrtke Amfora Maris u vlasništvu poduzetnika Milana Lučića.

Pero Hrkać javnosti je vjerojatno najpoznatiji po tome što je vodio stečaj Tvornice željezničkih vlakova Gredelj.

Brza akcija

Akcija se provodi već duže vrijeme i prema neslužbenim informacijama bilo je planirano da  PNUSKOK obavi uhićenje tek sutra, u ranim jutarnjim satima kako je to već i uobičajeno. No iznenada je donesena odluka da se s uhićenjima krene odmah večeras, javlja HRT.

Djelatnici policije i PNUSKOK-a večeras su upali u stanove uhićenih te su u tijeku pretresi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.