Policija objavila detalje nesreće u Koprivnici, poginuo je 87-godišnjak

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

POLICIJA je u četvrtak priopćila detalje teške prometne nesreće u Koprivnici, u kojoj je smrtno stradao 87-godišnji Ivan Turković, izvijestivši da je nesreću skrivio državljanin Ukrajine. Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke navode kako je 39-godišnji državljanin Ukrajine u srijedu oko 10:55 sati po koprivničkoj zaobilaznici upravljao kamionom s prikolicom slovačkih registracijskih oznaka u smjeru Štaglinca.

Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom zbog nepropisne i neprilagođene brzine je prilikom kočenja vozilom udario u osobni automobil Renault Clio, kojim je upravljao i nepropisno se uključio u promet s Radničke ceste, bez da je prethodno propustio sva vozila koja su se kretala po cesti s prednošću prolaska, 87-godišnji Ivan Turković, koji je pritom izgubio život.

Osobni automobil Renault pritom je bio odbačen na središnju prometnu traku namijenjenu skretanju ulijevo na Radničku cestu, na kojoj su bili zaustavljeni osobni automobili Volkswagen, kojim je upravljao 20-godišnji vozač, i Renault, kojim je upravljao 48-godišnji vozač.

Policija objavila priopćenje

U nastavku prenosimo cijelo policijsko priopćenje.

"Jučer, 13. srpnja, oko 10.55 sati, u Koprivnici na Zaobilaznoj cesti 39-godišnji državljanin Ukrajine upravljao je skupom vozila – teretno vozilo Iveco i priključno vozilo Van Hool slovačkih registarskih oznaka u smjeru Štaglinca.

Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom zbog nepropisne brzine kretanja vozila i neprilagođene brzine osobini ceste, gustoći prometa i stanju tereta koji prevozi, u kočenju je vozilom udario u osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 87-godišnji vozač i nepropisno se uključio u promet s Radničke ceste, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska.

Tom prilikom osobni automobil Renault je odbačen na središnju prometnu traku namijenjenu za skretanje ulijevo na Radničku cestu, a na kojoj su bili zaustavljeni osobni automobil VW koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 20-godišnji vozač i osobni automobil Renault, kojim je upravljao 48-godišnji vozač.

Od zadobivenih ozljeda na mjestu događa smrtno je stradao 87-godišnji vozač osobnog automobila Renault, dok je 20-godišnji vozač te 73-godišnja putnica i 75-godišnji putnik iz osobnog automobila VW lakše ozlijeđeni. Očevidom je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici uz stručnu pomoć samostalnog sudskog prometnog vještaka i policijskih službenika.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica radi obavljanja obdukcije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv osumnjičenog 39-godišnjeg vozača je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Za vrijeme obavljanja očevida od 11 do 14.53 sati, navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima Glogovac-Koprivnički Bregi-Koprivnica i obrnuto Starigrad-Draganovec-Bakovčice-Glogovac."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.