Policija o domaru koji se zatvorio u školu: Izvodio je performans zbog medija

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DOMAR koji se jučer ujutro na sat vremena zatvorio u Osnovnoj školi Brodarica, na ispitivanju u policijskoj postaji proveo je sedam sati. Policija je nakon ispitivanja utvrdila da nema elemenata za prekršaj ni za kaznenu prijavu. Izvješće će poslati Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Za HRT je domar Goran Macura rekao zašto se odlučio na ovakvu akciju. Tvrdi da je atmosfera u školi posljednjih dana bila nepodnošljiva i da se uoči izbora za ravnatelja vodila bitka za svaki radnički glas. I njegov, iako je u školi na zamjeni.

Policija: To je bio performans

Policija je jutros objavila priopćenje o ovom slučaju. Kažu da je domar izvodio performans kako bi privukao pažnju medija.

"Provedenim policijskim izvidima na okolnosti događaja od jučer, 21. siječnja u osnovnoj školi u Brodarici je utvrđeno da se tom prilikom 49-godišnjak zaključao u prostorije osnovne škole i pri tom oblijepio plakatima ulazna vrata i dio hodnika škole, izvodeći performans s kojim je htio privući pažnju medija  i ukazati na, po njemu, nepravilnosti u toj osnovnoj školi, bez namjere da bilo koga ugrozi.

Obzirom da je, u konzultaciji s Općinskom državnim odvjetništvom u Šibeniku utvrđeno da opisano ponašanje nema obilježja kaznenog djela niti prekršaja, o ovom događaju će biti izviješteno nadležno Državno odvjetništvo", objavila je policija.

Divjak pokrenula inspekcijski nadzor

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zatražila je očitovanje iz šibenske Osnovne škole "Brodarica" te je pokrenula inspekcijski nadzor zato što se, vezano uz nedavni izbor ravnatelja, u ponedjeljak ujutro u školu zaključao domar i nije želio nikog pustiti.

Ravnatelj škole Emil Božikov tvrdi da je sve povezano s nedavnim izborom za novog ravnatelja te kako je na domara "vršen pritisak da podrži njegovu protukandidatkinju Maju Morić", koja je na kraju izabrana za novu ravnateljicu, no to još nije službeno potvrđeno.

"Vezano uz događaj u OŠ Brodarica, odmah po saznanju za taj događaj, ministrica Divjak je naložila da se zatraži očitovanje škole te je odmah pokrenut inspekcijski nadzor vezan uz izbor ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice“, rekli su za ŠibenikIN iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Šibenska policija u ponedjeljak u 7,23 sata primila je dojavu da se domar zaključao u školu i da ne pušta nikog unutra. Policijski službenici izašli su na teren odmah nakon dojave, potvrdila je glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor.

"Domar nije nikoga zatočio niti je kod sebe imao oružje, već je samo sprječavao ulazak u školu te je oko 8,30 sati doveden u prostorije policije kako bi se utvrdile okolnosti događaja", rekla je Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.