Policija: Nije istina da smo u slučaju dječaka koji se raznio bombom nemarno obavili posao

VIJEST o 12-godišnjem dječaku iz Bilja koji si je bombom prije par dana raznio šaku, i za kojeg je utvrđen kako je 2002. godine ubio 37-godišnju majku hicem iz službenog pištolja svoga oca policajca, ponovno je uzdrmala hrvatsku policiju. 19. svibnja policija je prilikom pregleda kuće policajca čije si je dijete raznijelo ruku pronašla bombe, eksploziv, streljiva, mine, pištolj, revolver, pušku i ostalo oružje.

U medijima se stoga postavilo pitanje je li ovogodišnja tragedija u istoj obitelji mogla biti izbjegnuta da je policija dobro obavila svoj posao prije osam godina te izvršila pregled kuće nemarnog policajca te je li dječak bio uvršten u sustav socijalne skrbi?

Policija: Zvali smo Centar za socijalnu skrb!

"Policija je vezano za tragični događaj od 7. siječnja 2002. stručno i odgovorno obavila svoj posao, poduzevši sve mjere i radnje kako bi se rasvijetlile okolnosti smrtnog stradavanja njegove 37-godišnje supruge. Očevid na mjestu događaja obavio je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku, uz nazočnost županijskog državnog odvjetnika, a uz asistenciju očevidne ekipe PU osječko-baranjske i djelatnika PP Beli Manastir", odgovorila je priopćenjem na medijske napise Policijska uprava osječko-baranjska.

Iz policije dodaju kako su na mjesto događaja pozvane i stručne osobe Centra za socijalnu skrb u Osijeku te da je njihova psihologinja, uz policijsku službenicu za maloljetničku delikvenciju specijalizirana za rad s djecom, razgovarala s dječakom. Tada se utvrdilo, navodi policija, kako je dječak uzeo očev pištolj te nehotice ispalio hitac i ubio majku.

Nije postojala sumnja da otac posjeduje ilegalno oružje

"Pretraga doma policijskog službenika tada nije obavljena jer je obiteljska tragedija izazvana registriranim službenim pištoljem policijskog službenika, a nije postojala sumnja da je on tada posjedovao minsko-eksploziva sredstva, oružje i streljivo, koji su u pretrazi 19. svibnja 2010. godine pronađeni u njegove dvije kuće", navodi dalje policija te ističu da je nakon očevida, vještačenja i provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena sumnja da je policijski službenik počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dodaju kako je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Belom Manastiru, a da se sudski spor vodio na Općinskom sudu u Belom Manastiru. "Policijski službenik je nakon obiteljske tragedije bio udaljen od službe, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, kojim je proglašen krivim za težu povredu službene dužnosti", ističu iz policije, kao i to da je nakon tragičnog događaja 19. svibnja 2010. protiv dječakova oca Općinskom državnom odvjetništvu u Belom Manastiru podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Dodaju i kako je policijski službenik udaljen od službe te da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.