NEMA ŽURBE Policija još nije ispitala HDZ-ovca koji je javno pozivao na ubijanje aktivista

Foto: Facebook

HRVOJE MARUŠIĆ, bivši splitski vijećnik HDZ-a, nalazi se pod istragom splitske policije zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju. Radi se o njegovom komentaru na Facebook stranici Inicijative mladih za ljudska prava.

>> Istaknuti HDZ-ovac poziva na ubijanje aktivista: "Stoko yugokomunistička, treba vas streljat!"

>> Oglasio se HDZ-ovac koji poziva na ubijanje aktivista: "To su veleizdajnici"

>> ISTRAŽUJE GA POLICIJA Tko je istaknuti HDZ-ovac koji javno poziva na ubijanje aktivista?

Marušić im je, naime, preko Fejsa poručio da su "stoka yugokomunistička" i da bi ih "sve trebalo suditi i streljati".

Razgovor s Marušićem obavit će dubrovačka policija

Inicijativa je slučaj prijavila policiji. Obzirom da se Marušić jučer nalazio na području dubrovačko-neretvanske županije, razgovor s njim je trebala obaviti dubrovačka policija, iako su za istragu zaduženi policajci u Splitu koji obradu rade u koordinaciji s Državnim odvjetništvom. No, kako Index neslužbeno doznaje, Marušić se danas javio dubrovačkoj policiji i rekao im da je danas krenuo za Split, pa će na kraju razgovor ipak obaviti splitska policija.

Iako je HDZ-ovac javno pozvao na strijeljanje aktivista, policiji se očito ne žuri kao što im se žurilo u slučaju vrijeđanja Janice Kostelić na trajektu, odnosno u nizu nedavnih slučajeva prijetnji koje su visokim državnim dužnosnicima (i biskupu Košiću) upućivane preko Facebooka.

Prijetio smrću zbog kampanje za ispriku žrtvama Oluje

Inicijativa je otkrila da je Marušić bio nezadovoljan sadržajem kampanje Istina koja je trebala izraziti suosjećanje sa žrtvama ratnih zločina neovisno o njihovoj nacionalnosti. Među ostalim, tražili su i da se isprika uputi žrtvama vojno-redarstvene akcije Oluja.

Desno krilo HDZ-a

Pokušali smo doći do Marušića i čuti njegov komentar, ali bez uspjeha. Nije se javljao na naše pozive.

Marušić je poznat kao desna struja unutar HDZ-a, no posljednja zbivanja na političkoj sceni Splita pokazala su da je sve bliži izlasku iz te stranke. Moguće je da Marušić računa na povratak u HSP, kojeg je i vodio u Splitu početkom 90-ih. Marušić je bio u Gradskom vijeću Splita i kao vijećnik Liste Velog mista, a početkom godine pohvalio se fotografijom snimljenom u jednoj splitskoj konobi sa Zlatkom Hasanbegovićem, pravašima Lukom Podrugom i Markom Skejom te Thompsonom. Tada nam je izjavio da jačaju desni bok HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Andri Krstuloviću Opari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.