Policija ispituje svjedoke: Prosvjednik se namjerno bacio na haubu automobila?

PROSVJED zagrebačkih građana na Britanskom trgu zbog sustava naplate parkiranja i parkirnih zona pretvorio se u incident nakon što je jedna vozačica navodno namjerno automobilom udarila prosvjednika.

Navodno je jedna od vozačica, iznervirana prosvjednicima, pritisnula gas i automobilom udarila jednog od organizatora prosvjeda te ga vozila na haubi dvadesetak metara, nakon čega se ipak zaustavila. Incident nam je potvrđen u PU zagrebačkoj, a kako su nam rekli, očevid i dalje traje. 

"Vozačica je pozvala policiju te rekla kako se jedan od prosvjednika bacio na njenu haubu. S druge pak strane oštećeni kaže kako je na njega naletio automobil", kaže nam glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba dodajući kako je riječ o konradiktornim izjavama te da se trenutno ispituju svjedoci kako bi se utvrdilo stvarno činjenično stanje.  



Podsjetimo, stotinjak stanara Pantovčaka i okolnih ulica u Zagrebu blokiralo je promet na Britanskom trgu i prosvjedovalo zbog "neodgovornosti i bahatosti" zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo Davora Jelavića.

Problem je u tome što stanari spomenutih ulica, unatoč tome što su kupili povlaštene stanarske godišnje parkirne karte od Zagrebparkinga, svoje automobile nemaju gdje parkirati - zbog manjka parkirnih mjesta, zbog kojih nerijetko dolazi i do fizičkih obračuna. Stanari su poručili kako neće odustati od svojih zahtjeva i kako će prosvjedovati svake nedjelje dok ih netko od odgovornih ne sasluša. Prosvjedovali su i prije tjedan dana.

.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.