Policija bacila suzavac: Pogledajte kako su se Amerikanci tukli za legendarne tenisice

RUŽNE scene su se vidjele u trgovinama diljem SAD-a kada su kupci pohrlili po svoje nove Nike tenisice.

Incidenti su zabilježeni sve od Kalifornije pa do Georgie, jer su svi željeli imati retro verziju legendarnog modela Air Jordan. Novi par stoji oko 180 dolara, no na eBayu mu je cijena već dosegla 605 dolara, piše BBC. Scene su podsjećale na nasilje koje je izbilo početkom 90-ih godina na ulicama diljem SAD-a kada su tenisice postale popularne među lopovima.

 
Policija je u ranim jutarnjim satima u petak morala baciti suzavac zbog tučnjave oko 20 kupaca u trgovini u predgrađu Seattlea. Muškarac je uhićen jer je navodno udario policajca. "Nije dobio svoje tenisice. Sada će ići u zatvor", kazao je policajac Mike Murphy te dodao kako to nije bila simpatična, uobičajena grupa kupaca. Zabilježeno je još nekoliko incidenata diljem SAD-a.

Četvero ljudi je uhićeno kada su razbili vrata u trgovini tenisicama u Lithoniji. Nepoznati počinitelj je pokušao opljačkati žrtvu za koju je mislio da je kupila tenisice u Stocktonu. Oko 100 kupaca se nasilno probilo u trgovinu u Tayloru. U Richmondu je čak zabilježena i pucnjava, no nije bilo ozlijeđenih. Postoji mnogo sakupljača modela Air Jordan koji gotovo nikada ne obuku tenisica, ali su voljni satima stajati u redu kako bi došli do svoga para.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.