Policija: Auto iz kojeg je likvidiran lider kosovskih Srba pripadao je umrlom Srbinu iz Austrije

Foto: Hina

RAVNATELJ srpskog MUP-a Vladimir Rebić potvrdio je da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Ivanovića nekad davno pripadao Srbinu iz Austrije. Dodao je da je vozilo više puta prodavano i da policija pokušava otkriti tko je posljednji kupac tog automobila.

"Odmah po ubojstvu Olivera Ivanovića, Tužiteljstvo za organizirani kriminal pokrenulo je predistražni postupak u smjeru terorizma. Imamo određena saznanja i dobili smo jedan trag koji vodi prema vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubojstvo. Imamo podatke o vlasniku tog vozila", rekao je Rebić za RTS i potvrdio da je riječ o davno preminulom Srbinu iz Austrije, kako su pisali mediji.

"Te informacije su točne, dobili smo ih od austrijske policije. Vozilo je više puta prodavano i mi pokušavamo doznati tko je posljednji kupac tog vozila", istaknuo je Rebić.

Prema njegovim riječima, nadležni srpski organi imaju određena saznanja koja bi mogla otkriti moguće atentatore na Ivanovića.

"Trag vodi prema vozilu koje je korišteno za izvršenje kaznenog djela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo prikupiti i druge podatke", napomenuo je Rebić i rekao da zbog ugrožavanja istrage ne smije reći više detalja.

Obdukcijski nalaz pokazao je da je Ivanović upucan sa šest metaka iz pištolja Zastava M70A, poznatog kao duga devetka. Podlegao je ozljedama ubrzo nakon dolaska u bolnicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.