Pogubljena dvojica Kineza zbog umiješanosti u slučaj otrovnog mlijeka u prahu

U KINI su danas pogubljena dvojica muškaraca , proizvođač i prodavač mlijeka, zbog umiješanosti u slučaj mlijeka u prahu kontaminiranog melaminom, koje je prouzrokovalo smrt najmanje šestoro djece. Od konzumiranja istoga mlijeka je oboljelo više od 300 tisuća djece.

Sud u Shijiazhuangu je u siječnju osudio Zhanga Yujuna i Genga Jinpinga na smrtnu kaznu nakon što je u rujnu 2008. godine izbio skandal zbog mlijeka u prahu u kome je pronađena industrijska kemikalija melamin.

Prodano više od 1.500 tona zaraženog mlijeka

Ukupno su 22 poduzeća plasirala na tržište proizvod koji sadrži melamin, supstancu koja se koristi u proizvodnji plastike i umjetnog gnojiva, a koja je dodavana u mlijeko kako bi se činilo da ono sadrži veću količinu proteina čime se povećavala količina mlijeka u prahu i time, povećavao profit, prenosi Associated press.

Djeca koja su konzumirala ovo mlijeko su dobivala bubrežne kamence, a nekima su otkazivali vitalni organi.

Zhang Yujun, koji je proizvodio mlijeko u prahu s melaminom i prodao 600 tona ovog proizvoda, pogubljen je zbog ugrožavanja javne sigurnosti, a Geng Jinping je optužen da je prodao više od 900 tona mlijeka i pogubljen je zbog proizvodnje i prodaje toksične hrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.