Pogledajte što je o Kolindi pisao ekstremist Dujmović, kojem će se predsjednica večeras ispovjediti

Foto:  HRT/123rf

IAKO si jedan novinar nipošto ne bi smio dozvoliti da o nekom političaru ili političkoj funkciji pišu s divljenjem, uz nedostatak bilo kakve kakve kritike, mnogi radnici u medijima rade upravo to. I ne samo to, nego su zbog toga su i uvedeni u medijski prostor. Dobar primjer takvog radnika je Tihomir Dujmović koji vodi ekstremistički trash na HRT-u zvan "Iza zavjese", a koji će večeras ugostiti predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja bi u toj emisiji Zabavnog programa trebala otkriti detalje svog nedavnog puta u SAD.

Kolindin dolazak nakon duge mračne noći 
 
Dujmović koji je od strane ekstremne desne struje predstavljan kao politički analitičar, novinar i publicist od prvog se dana otvoreno divio Grabar Kitarović. Njegova zapažanja kao "analitičara" gotovo da zrače dječačkom ljubavlju prema predsjednici za koju će u jednom trenutku nadahnuća reći da je nema valjalo bi je izmisliti, a u drugom trenutku kako je superiorna žena, a već u trećem najaviti je kao Mesiju jer nakon njenog dolaska Hrvati više neće kopati po smeću! 
 
"Kolinda je jednostavno superiorna", pisao je Dujmović još u vrijeme predizborne kampanje za predsjednika Hrvatske. Kada je bilo jasno da je Ivo Josipović bivši predsjednik, a da  će članica HDZ-a naseliti Pantovčak, Dujmovićevoj sreći nije bilo kraja pa je oduševljeno napisao kolumnu znamenita naziva: "Duga, mračna noć trajala je 15 godina". Novopečeni voditelj HRT-a očigledno je bio inspiriran filmom Antuna Vrdoljaka.  
 
"Ona ljubi ovu zemlju"
 
"Kolinda Grabar Kitarović nije mađioničar i uistinu ima skromne ovlasti, ali da ćemo vidjeti iskrenu volju i želju, da ćete vidjeti iskrenu emociju, jer ona ljubi ovu zemlju, a ne regiju, da ćemo vidjeti silnu energiju koju će ulagati u rješavanje problema uvijek i samo sa stajališta hrvatskih nacionalnih interesa, o tome već sada nema nikakve sumnje. Jer, mi već sad znamo i vidimo da Kolinda voli Hrvatsku onako kako je Ivo Josipović volio regiju!", gotovo dječački zaljubljeno pisao je Dujmović u rigidno desničarskom mediju Dnevno. 
 
Štoviše, Dujmović je u prvoj predsjednici vidio ni više ni manje nego Mesiju koja će donijeti narodu osigurati pune želuce.
 
Nakon nje Hrvati neće biti gladni
 
"Kolinda će umjesto dogovorne ekonomije tražiti pravi i zdravi vanjski kapital jer je to jedini jamac da se ovdje više neće kopati po kantama za smeće u potrazi za hranom", pisao je Dujmović za kojeg je najveća vrlina predsjednice bilo što se Grabar Kitarović ne srami reći da je domoljub.
 
"Ona je na tu funkciju došla s elementarnim hrvatstvom, na što je nadogradila europsku i svjetsku uljudbu", javno je razmišljao Dujmović zaključivši kako predsjednica možda i jedina zna što je to "odmjereno hrvatstvo".
 
"Skupljala je krhotine"
 
Za Dujmovića je čini se Grabar Kitarović veća i od "nedodirljivog" Franje Tuđmana kojeg rado citira pa tako kaže da aktualna predsjednica ima  "siguran državnički gard koji do sada nije viđen". Dujmović za njen mandat ima samo riječi hvale, a posebno za diplomaciju. 
 
"Vidjevši s kakvim diletantima ima posla, najiskusnija hrvatska diplomatkinja, hrvatska predsjednica, najprije skuplja krhotine nakon demoliranja, shvaćajući kao nitko u zemlji da je sutra novi dan i da se sutra kreće točno odande gdje se jučer stalo, te da je silno važno pokazati da nismo svi Zoran Milanović", pisao je Dujmović u studenom prošle godine zaključivši da nema Kolinde, valjalo bi je izmisliti. 
 
Ta žena vozi kruzer
 
"Žena vozi taj čudni hrvatski kruzer koji nažalost ide na parni stroj, ali malo pomalo okreće smjer 15-godišnje posve krive vanjske politike", oduševljeno će Dujmović o hrvatskoj predsjednici. 
 
Dujmović je jedan od rijetkih koji je u javnom prostoru podržao misao predsjednice da postoji hrvatska Orjuna, a to je posebno i analizirao kod svog prijatelja Velimira Bujanca. 
 
Zbog nje i Dujmović vidi Orjunu
 
"Sad Orjuna postoji, ali djeluje drugačije. Orjuna je teza da je Hrvatska propala država. Postoje povijesni razlozi zašto je Dalmacija bila sklona Jugoslaviji. Pomirimo se s time da postoje ljudi koji više vole Tita", rekao je Dujmović podmetnuvši svoja leđa, svoju žrtvu pred ljudima koji "ne mogu zaboraviti odlazak Ive Josipovića". 
 
Kolinda je popularna kao Beatlesi
 
Za Dujmovića sjaj i popularnost predsjednice može se čak i usporediti s onom Beatlesa. 
 
"Kolindu, pak, ovaj narod istinski voli i cijeni, do razine da se njezin kontakt s narodom pretvara u pravu histeriju oduševljenja. Kao da stižu Beatlesi!", piše Dujmović dodajući da je Grabar Kitarović političar s kapacitetom kakvog dugo nismo ni imali ni vidjeli. 
 
"Bez dileme mogu reći da to oduševljenje naroda nismo vidjeli od Tuđmana, a ako bismo tražili usporedbu u povijesti, moramo se vratiti do Savke ili Stjepana Radića!", zaključio je Dujmović.
 
Kao da je Kolinda došla u Bujicu
 
Dujmovićev bliski prijatelj Bujanec komentirao je danas odlazak predsjednice na HRT. 
 
"Doći Dujmoviću je jednako kao da je došla i u Bujicu i to me neopisivo veseli. Uz predsjednicu su i danas novinari koji su uz nju bili i prije dvije godine - a to joj je posve dovoljno da ponovo pobijedi na izborima. Ne treba joj nitko više i ne treba se baš nikome dodvoravati.", napisao je Bujanec dodajući da je najavljeni dolazak predsjednice u Dujmovićevu emisiju velika stvar. 
 
"Ona time šalje jasnu poruku: Neće na HTV u nedjelju, poslije ručka, kod YUsipovićevog foliranta, već ide kod našeg čovjeka", tvrdi Bujanec.   
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.