Pogledajte na što je HDZ-ovac Ante Bačić Baćo potrošio 89.000 naših kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

INDEX je jučer javnost upoznao s likom i djelom Ante Bačića Baće, malo poznatog HDZ-ovog saborskog zastupnika.

Za njega vjerojatno gotovo nitko i dalje ne bi čuo da u prekjučerašnjem čak i za sabor rijetko viđenom cirkusu nije Mostovom zastupniku Miri Bulju u dva navrata dobacio da je čoban. 

Bulju vikao da je čoban

Nakon što su oporbeni zastupnici, među kojima su bili i Bulj i Grmoja, zauzeli prostor za govornicom, u burnoj atmosferi pale su i teške riječi, pa je tako iz redova HDZ-a Ante Bačić doviknuo Bulju "čobane", a Grmoja vikao "protiv uništavanja hrvatskog sela, štetočina iz HDZ-a, protiv Ante Bačića, najvećeg uhljeba u saboru".

"Pametan si za popizdit', čobane jedan", rekao je još taj dosad nepoznati HDZ-ovac. 

Zbog toga se kasnije navečer ispričao na svom Facebooku.

"Ispričavam se što sam burno reagirao na uvrede zastupnika Mosta, nakon što je zastupnik Panenić zastupnice HDZ-a nazvao kokošima, a zastupnik Nikola Grmoja mene uhljebom. Svjestan sam da moja reakcija nije bila primjerena ni mjestu ni vremenu i žalim što sam odgovorio na provokaciju. Mea culpa", napisao je HDZ-ovac.

Na što je HDZ-ovac Bačić Baćo uspio potrošiti skoro 90 tisuća kuna u šest mjeseci?

No bila je to zgodna prilika da se javnost upozna s Antom Bačićem Baćom, koji je, kako se ispostavilo, jedan od najneaktivnijih zastupnika u saboru.

Uz to, u godinu i pol koliko je u saboru, uspio je postati jedan od dvojice rekordera po troškovima. 

Bačić je naime drugi najrastrošniji zastupnik u saboru, uz bok SDP-ovom Domagoju Hajduković. Bačić Baćo je, prema posljednjim statistikama iz srpnja ove godine, u prvih šest mjeseci ove godine uspio potrošiti 89.488 kuna, dok je Hajduković potrošio 89.913 kuna. 

Kako je HDZ-ovac u šest mjeseci uspio potrošiti gotovo 90 tisuća kuna? Na automobil, avion i hotele. No to nije sve. 

Bačić je tako u prvih šest mjeseci na troškove za automobil potrošio više od 28 tisuća kuna, 17 tisuća kuna za avionske karte, a u hotelima je ostavio oko šest tisuća kuna. Isto je toliko potrošio i za cestarine.

HDZ-ovac je u prvoj polovici godine na letove potrošio nešto više od 17.000 kuna, a na hotel oko 6000 kuna.

Nisu avioni, hoteli i automobil sve, tu su i dnevnice, stan i naknada za odvojeni život

Za dnevnice su mu isplaćene tri tisuće kuna u šest mjeseci.

Ni to nije sve. 

Baći je isplaćeno 5700 kuna kao naknada za odvojen život, iako se po troškovima prijevoza može zaključiti da je skoro svakodnevno iz Zagreba išao kući i nazad. No u isto vrijeme imao je pravo na stan u Zagrebu, na čiji je najam u šest mjeseci potrošio više od 19 tisuća kuna plus režije.

Doduše, privilegije su to koje građani plaćaju i drugim zastupnicima, a HDZ-ovac ih je nešto obilatije koristio.

Bačić je inače u sabor ušao kao zamjenik Damira Krstičevića prije godinu i pol dana. Mladom se HDZ-ovcu doista posrećilo. Naime, sedmero ljudi koji su bili ispred njega na listi u 10. izbornoj jedinici imenovani su na druge funkcije nespojive s dužnosti saborskog zastupnika. 

Tako se, u za njega nevjerojatnom spletu sretnih okolnosti, za Antu Bačića, popularno zvanog Baćo, HDZ-ovca iz Splita, otvorilo mjesto u saboru. Za Bačića Baću glasalo je 1235 ljudi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.