"Ispisao je najslavniji dio naše povijesti": Ovako je šef veterana i osuđeni bludnik nekad pisao o Titu?

Foto: FAH/Koprivnički INFO

MLADEN Pavković se voli predstavljati kao domoljub i voli gurati jezik u tinejdžerska usta. Ali iznad svega, Pavković voli Tita.

Ovaj čovjek donedavno je bio relativno nepoznat predsjednik jedne od gomile udruga veterana Domovinskog rata.

Bludnik koji dodjeljuje priznanja Thompsonu i Sedlaru

U fokus javnosti ušao je nakon nepravomoćne presude zbog bludničenja nad 18-godišnjom djevojkom koja je preko student servisa radila u njegovoj izdavačkoj tvrtki.

>> Šef braniteljske udruge osuđen zbog bluda nad tinejdžerkom, ali ne ide u zatvor

Kako kaže presuda, Pavković je "prišao njenom radnom stolu i iznenada je protiv njene volje zagrlio i prislonio svoja usta na njena, kojom prilikom je svoj jezik stavio u njena usta".

Osim što voli gurati jezik tinejdžerkama u usta, Pavković voli dijeliti plakete i nagrade. Nedavno je tako dodijelio "veliku zlatnu plaketu" Marku Perkoviću Thompsonu. Isto tako, njegova udruga je "Velikim zlatnim srcem" nagradila i Jakova Sedlara. Nedavno je njegova udruga uspjela ishoditi zabranu Europske noći kazališta. Kulturna manifestacija se trebala poklopiti s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a Pavkoviću je smetalo što će se "ljudi zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci".

Njegove tekstove, intervjue i priopćenja, iako je osuđeni bludnik, redovito reklamira Markićkin portal. Pavković, naime, često piše jer je Pavković po struci novinar. I to dugogodišnji.

Prije 37 godina, Pavković je napisao izvještaj s groba "voljenog" Josipa Broza. Prenijet ćemo u potpunosti ovaj zaljubljeni članak, objavljen 28. svibnja, 1980.

"Podravkini" radnici posjetili vječni dom voljenog Tita

Najvećem sinu jugoslavenskih naroda i narodnosti u počast

Protekle srijede jedan prepuni autobus "Podravkaša" krenuo je u Beograd. Na jedan dan - da i radnici "Podravke" odaju počast voljenom Titu. Bili su to uglavnom sekretari osnovnih organizacija Saveza komunista u OOUR-ima i radnim zajednicama sa sjedištem u Koprivnici i članovi komisija Konferencije sindikata SOUR-a "Podravka". U koloni ljudi, starih i mladih, iz gotovo cijele Hrvatske, nijemo, tiho i dostojanstveno koračali su ka vječnom počivalištu druga Tita i članovi našeg kolektiva. Da bi došli do groba čovjeka koji je ispisao najslavniji dio naše povijesti, čekali su četiri sati. Nikome nije bilo teško. Lagano, korak po korak kroz aleju na ulazu u Užičku ulicu, ozbiljna lica i u tišini, zajedno koračaju djeca, starci, očevi i majke, starice u crnini...

U Kući cvijeća, kraj mramorne grobnice sa jednostavnim tekstom: Josip Broz Tito 1892 - 1980 - mnogi ne mogu zadržati suze... U laganom hodu svi su pogledi okrenuti prema sredini, prema grobnici. Teško je povjerovati da tu, u vječnoj tišini, počiva jedan od najvećih državnika našeg vremena.

-Nikad neću zaboraviti ovaj dan, ovu kolonu. Od sada svaki put kad dođem u Beograd, svratit ću da obiđem Titov grob - rekao je Franjo Marković iz OOUR Voće.

Slično su govorili i drugi.

Đurđa Srtić iz RZ Opća koordinacija misli da nitko od nas ne može riječima iskazati što osjeća. Za svakog to je težak gubitak i tuga duboka, ali treba odlučno nastaviti Titovim putem.

I kad su "Podravkaši" odlazili, kolone se nisu smanjivale. I neće. Trajat će neprekidno i nikada neće prestati. Baš kao i ljubav prema Titu. Na slici tužna povorka neprekidno prolazi Užičkom ulicom ka Titovom grovu. Među njima našlo se i pedesetak "Podravkaša".

Tekst i slika: Ml. Pavković"



"Da me opleteš?"

Nakon čitanja ovog potresnog članka,  zanimalo nas je je li moguće da isti Pavković piše ovako ganutljive tekstove o Titu, uručuje plaketu čovjeku koji je pjevao Jasenovac i Gradiška Stara. Je li moguće da je njegova udruga nagradila "Velikim zlatnim srcem" čovjeka koji je falsificirao film o Jasenovcu?

Kontaktirali smo Pavkovića i upitali ga, s obzirom da je potpisan ispod teksta,  je li to stvarno on pisao.

"Valjda, kaj ja znam. A kaj bi ti sad htel? Da me opleteš", upitao je, nakon raspitivanja kako smo došli do toga.

Na upit voli li još uvijek Tita onako kako je pisao u članku, rekao nam je da više voli novinara Indexa.

"Kao tebe ga volim. Ovako napišite, više volim tebe nego Tita. Tebe volim najviše, koji si me nazvao i postavio mi tako glupo pitanje", rekao je Mladen Pavković u razgovoru za Index.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.