Podignuta optužnica protiv Dragana Džajića zbog malverzacija u Crvenoj zvezdi

SRPSKO je državno odvjetništvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv trojice bivših čelnika nogometnog kluba Crvena zvezda zbog protupravnog prisvajanja novca od igračkih transfera. Optužnicom za zlouporabu službenog položaja obuhvaćeni su Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, kao i nogometni menadžer, bivši golman zagrebačkog Dinama i Partizana, Ranko Stojić.

Protupravno su optuženi, navodi se u optužnici, prisvojili novac od četiriju transfera Zvezdinih nogometaša u inozemstvo, i to u iznosu od 7,12 milijuna eura, 8,5 milijuna maraka, odnosno dva milijuna dolara. Riječ je o transferima, navodi beogradski list Politika pozivajući se na optužnicu, Gorana Drulića (Zaragoza), Perice Ognjenovića (Real Madrid), Zorana Njeguša (Atletico Madrid), Nemanje Vidića (Spartak Moskva) i Ivana Dudića (Benfica).

Budu li osuđeni za grijehe koji im se stavljaju na teret, Džajić, Marinković i Cvetković mogli bi u zatvoru provesti do 12 godina. Sva su trojica Zvezdinih djelatnika zbog malverzacija pri transferima uhićena već 5. veljače 2008. godine te su u pritvoru provela pet mjeseci. Novi je proces samo nadgradnja staroga.

Niti jedan od spomenutih nogometaša nije teretio trojac bivših Zvezdinih čelnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.