Počelo suđenje Frani Loziću: SDP-ov načelnik Milne dvaput prodao isto zemljište

POČELO je suđenju Frani Loziću, SDP-ovom načelniku Općine Milna, protiv kojeg su dignute čak dvije optužnice.

Prva je sa suđenjem započela sutkinja splitskog Županijskog suda Maria Majić, koja se bavi prodajom Češkog kampa, gradnjom suhozida i neplaćanjem zakupa poslovnog prostora Općine. Uskoro će krenuti i suđenje na Općinskom sudu u Splitu. Sudac Dinko Mešin propitat će Lozićevu odgovornost u falsificiranju radne knjižice, lažne prijave prijetnji i još par sitnica.

Byron i Hansen

Lozić, a i ostala dva okrivljenika pred sutkinjom Majić ustvrdili su jučer kako nisu krivi. Ne smatra se Lozić odgovornim što je Češki kamp prodao dvaput. Prvo tvrtki Byron Corporation, koja je "prošla" na drugom natječaju. Ostavili su 10 tisuća eura kapare, no teren je za pet milijuna kuna nakon trećeg natječaja prodan tvrtki Hansen Dalmatica. 

Zastupnica Byron Corporation upoznala je sutkinju Majić s presudom splitskog Trgovačkog suda, prema kojoj Općina Milna mora sklopiti ugovor sa Byronom. To još nije realizirano, no u pitanju je tehnički detalj, pošto i sama odluka Trgovačkog suda ima snagu ugovora.

Tu nevolje ne prestaju, pošto je i Hansen u sporu sa Milnom.

Lozić pred izbore: "Nema optužnice, sud je obustavio postupak"

Interesantno je kako je nakon podizanja prve optužnice, uoči posljednjih lokalnih izbora 2009. godine, Lozić uvjeravao javnost, medije i stranačke kolege kako je splitski sud obustavio postupak?!

Istina, postupak je bio obustavljen za neke inkriminacije, no optužnica je ipak bila dignuta, premda je Lozić cijelo vrijeme tvrdio da nije.

To za SDP nije bio veći problem. Lozića su unatoč optužnici kandidirali za šefa Općine. Na koncu je i pobijedio i tako pokazao da biračima uopće nije bitno što se protiv njega vodi kazneni postupak. U međuvremenu je dignuta i druga optužnica, no u SDP-u i dalje smatraju da je Lozić pravi čovjek na pravom mjestu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.