VIDEO Počeli radovi: Stari Ambasador odlazi u povijest, Split će dobiti novi boutique hotel

Foto: Index

SPLIT će za 20 mjeseci ili nešto više dobiti novi hotel na top lokaciji između Matejuške i Zapadne obale. Stari hotel Ambasador, bivši dom JNA, se ruši, a na njegovu mjestu izgradit će se boutique hotel s četiri zvjezdice i bazenom na trećem katu te prekrasnim pogledom na gradsku luku.

Kako će sve to izgledati, trebalo bi se doznati idućeg tjedna.

Zgradu hotela sagrađenog 1937. godine od Grada Splita prije 20 godina kupio je proslavljeni nogometni trener Tomislav Ivić. Htio je obnoviti zgradu i urediti hotel, no zaredali su mnogobrojni problemi, o kojima nam je nešto rekao njegov zet Nenad Kurtović. U projekt je uključen od samog početka, danas kao savjetnik investitora Alexa Birkenstocka koji je lani kupio hotel i tvrtku Retoi te pokrenuo radove. Građevinska dozvola izdana je prije šest mjeseci.

Nova faza

"Svi problemi iza nas, ušli smo u novu fazu. Danas se započelo s radovima, postavljena je ograda, a sutra očekujemo strojeve na gradilištu. Mjesec i pol dana trajat će uklanjanje zgrade, četiri i pol mjeseca će se kopati temelji, poslije toga gradnja 14 mjeseci, a sve će trajati 20 mjeseci. Vjerujemo da ćemo ispuniti uvjete da radimo i u ljetnom periodu, sami ćemo zaštiti gradilište da budu prihvatljivo za susjede i poslovne partnere, a ako ne bude tako, pauzirat ćemo. Onda otvorenje ne bi bilo u ljeto 2019., već krajem te godine", kazao nam je Kurtović. 

Otkrio nam je kako će na mjestu starog Ambasadora otvoriti boutique hotel sa 101 smještajnom jedinicom. Imat će noćni klub i bazen na trećem katu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.