Pobuna zatvorenika u Bologni zbog koronavirusa. Zapalili aute, ozlijeđeni čuvari

Screenshot: YouTube/Matthew Keys

JUČER popodne su neki zatvorenici zatvora Dozza u Bologni, u Italiji, izveli pobunu. Zapalili su jastuke i plahte, a navečer i neke automobile te se zabarikadirali u podrumu. Ovaj incident se, kao i u drugim talijanskim zatvorima, povezuje s ograničenjima koja su nametnule vlasti zbog epidemije koronavirusa.

Prema posljednjim izvješćima, tijekom ovog nemira ozlijeđeno je za sada pet osoba – troje zatvorenika i dvoje zaposlenika zatvora, javlja La Repubblica.

Niz pobuna u zatvorima

Zatvorenici koji su pokrenuli pobunu (samo dio njih od ukupno 800) zabarikadirani su u prizemlju. Policija, vatrogasci i ostale nadležne službe sada se nalaze na mjestu događaja. Ispred zatvora nalazi se i tridesetak ljudi s transparentima na kojima piše: "Amnesty odmah! Oslobodite sve!"

Podsjetimo, nakon što je prekjučer izbila pobuna zatvorenika u Modeni tijekom koje je umrlo šestero ljudi, uslijedile su pobune zatvorenika u nizu talijanskih zatvora. U zatvoru u Folliji neki su zatvorenici uspjeli pobjeći, no policija ih je uspjela uhvatiti. Zatvorenici su zapalili i vatru ispred ulaza u zatvor koju su ugasili zatvorenici. Zatvor je i dalje pod policijskom opsadom. Zatvorenici zahtijevaju pomilovanja i veće garancije za sigurnost od širenja koronavirusa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.