Pobjednik Zagreb Connecta je startup Amodo: Cloud rješenje koje olakšava život vlasnicima automobila

Foto: Zagreb Connect / Facebook

JUČER je u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održan Zagreb Connect, međunarodna startup konferencija koja je ove godine okupila oko 500 sudionika.

Konferenciju drugu godinu za redom organizirao je Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG - BICRO) i Zagrebačkim velesajmom.

Na konferenciji su startup tvrtke imaju priliku predstaviti se potencijalnim investitorima, a najbolji su imali priliku osvojiti novčane nagrade. Prva nagrada iznosi 50 tisuća kuna, druga 30, a treća 25 tisuća kuna.

Ovogodišnji osvajač prve nagrade je Amodo - cloud rješenje koje povezuje vlasnike automobila i njihove automobile s automehaničarskim radionicama, osiguravajućim društvima, pružateljima usluga pomoći na cesti, i društvenom mrežom.

Drugu nagradu osvojio je Smart Lumies koji se može opisati kao Lego i Nintendo u jednom, interaktivne obrazovne kocke za djecu.

Treću nagradu osvojio je GamingBattleGround - Platforma za igrače video igara.

U borbu za nagrade bilo je 15 finalista: Adopto, Amodo, Connected Analytics, Canelio, GamingBattleGround, Liana, Mogy, MORSKA VIDRA d.o.o., Nautical Booking, SailRouter, Smart Lumies, STEMI - Learning by Creating, TeamPlayers, Tourgent, VIDEOREHA i Vision.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.