Plenkovića pitali hoće li Žalac ostati ministrica. Nije odgovorio

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

SLUČAJ nove afere ministrice Gabrijele Žalac oko luksuznog Mercedesa i njenu izjavu da joj netko iz HDZ-a smješta te da ima dokaze za to prvi put je komentirao premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa.

Novinari su Plenkovića pitali i hoće li Žalac ostati ministrica.

Premijer na to pitanje nije odgovorio. Počeo je pričati nešto drugo.

"Hoće li Žalac ostati ministrica, sad je već dosta teza koje je iznijela u javnosti, a čini se da javnost ne vjeruje da govori istinu?" pitao je novinar Plenkovića.

Premijer se osvrnuo samo na drugi dio pitanja. Na izravno pitanje hoće li ostati ministrica nije odgovorio.

"Ja sam s njom razgovarao više puta ovih dana. Kako ja vidim u ovom trenutku situaciju, ta tema ugovora za korištenje vozila je vezana za njenu majku, a ne za nju. Prema tome, ono što ona govori javnosti je rekla i meni", rekao je Plenković.

Nije se vraćao na pitanje o ostavci.

Žalac kaže da joj smješta netko iz HDZ-a

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekla je u srijedu da se protiv nje provodi medijski linč te da ima nagovještaje da joj netko smješta i da se možda radi o unutarstranačkim sukobima.

"Rekla bih nakon ovih deset dana iskustva apsolutno da - netko mi smješta", rekla je Žalac za Dnevnik Nove TV dodavši da se da naslutiti da se radi o unutarstranačkim sukobima.

Plenković, koji je i predsjednik HDZ-a, rekao je novinarima u četvrtak da ne zna tko smješta ministrici Žalac.

Na pitanje vjeruje li svemu što ona kaže, Plenković je rekao da "vjeruje da će HDZ dobiti najmanje pet mandata na europskim izborima, da je najsnažnija, dominantna politička stranka na hrvatskoj političkoj sceni već 30 godina i tako će biti i nakon izbora koji se uskoro održavaju".

Kasnije su se novinari opet pokušali vratiti na temu Gabrijele Žalac.

"Koliko ćemo puta o istom. Ne dvaput, ovo je triput o istom. Odgovorio sam vam, hvala", rekao je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.