Plenković sudjelovao u emisiji u kojoj su pozivali na ubojstvo Pupovca i Vesne Pusić

Screenshot: Youtube

PREMIJER i predsjednik HDZ-a sudjelovao je u emisiji Demokracija Vinkovačke TV, o kojoj je Index već detaljno pisao. Riječ je o emisiji u koju se javljaju gledatelji većinom ekstremno desnih usmjerenja, a događalo se i da otvoreno pozivaju na ubojstvo Milorada Pupovca, Vesne Pusić, Srba i svih onih koji im nisu po volji.

>> "DEMOKRACIJA" Najluđa emisija na domaćim televizijama nenamjerno otkriva sav očaj Hrvatske

>> Huškanje na Vinkovačkoj TV: "Pupovcu treba začepiti usta jednom za svagda"

Plenković je izjavu za Demokraciju dao tijekom svojeg nedavnog boravka u Vukovaru, a ona je emitirana na početku izdanja ove huškače emisije od prvog svibnja. Nekoliko spektakularno ulizivačkih pitanja postavila mu je voditeljica emisije Tatjana Markić, inače minorni, ali poslušni kadar vinkovačkog HDZ-a.

Otvoreno ulizivanje voditeljice

"Kao što sam Vam i obećala, naravno da ćemo na neka pitanja o kojima svakodnevno govorimo čuti odgovore od prvog čovjeka, kojeg svakodnevno spominjemo", egzaltirano je baljezgala Markić pred Plenkovićem.

Markić je onda pohvalila HDZ zbog broja potpisa koje su predali za svojeg kandidata za župana te postavila udarno pitanje: "Je li to na neki način demanti svega onoga što su s oporbene strane govorili, da se HDZ u županiji raspada?"

Plenković je, naravno, odgovorio u svom stilu, sipajući floskule, a onda je uslijedilo još jedno ulizivačko pitanje voditeljice.

"Vama zasigurno nije bilo jednostavno kroz cijeli ovaj mandat, zaista ste imali niskih udaraca sa svih strana, posebice iz ove županije, što je kod nekih izazvalo pozitivne, a kod nekih negativne reakcije... Ali ono što se u posljednje vrijeme osjeća je jedno vrlo pozitivno rješenje. Evo, danas smo imali priliku biti na otvorenju jednog velikog centra, dakle to je projekt vrijedan 25 milijuna kuna iz europskih fondova. Na tom se projektu pokazalo koliko je važna jedna sinergija, počevši od našeg načelnika, gradonačelnika, pa sve, evo konkretno, do Vas, do predsjednika vlade. Je li to onaj jedini put do ostvarenja svega onoga što trebamo ovdje?" brbljala je Markić, vidno uzbuđena što se nalazi pred Plenkovićem.

Plenković je na to opet ispucao svoju standardnu priču o razvoju Slavonije, a onda se voditeljica počela ulizivati i ministru obrane Mariju Banožiću, koji je također iz Vinkovaca, ističući da on "zagovara veliko zajedništvo". Markić je nastavila nesuvislo lupetati, spominjući nekakvu "zajedničku sinergiju" (što je pleonazam), a ni Plenkoviću nije bilo jasno što ona govori, pa si je počeo namještati naočale te rukave košulje i slagati grimase. 

Plenkovićeve floskule

Markić se nakon svojeg nesuvislog monologa konačno dovukla do nečega što bi moglo sličiti pitanju, a to znamo jer je rekla "moram Vas pitati".

"Je li to onda na neki način demanti svega onoga što, od predsjednika Milanovića pa do oporbenjaka, koji stalno govore kako se ništa ne radi, pogotovo u Slavoniji, pogotovo u Lici i još nekim našim krajevima… Je li ovo na neki način veže ruke da nemaju što za reći?" izvalila je Markić, usput budalasto miješajući metafore jer i ljudi zavezanih ruku mogu bez problema govoriti.

Plenković je na to odgovorio govoreći o "implementiranju programa i platformi", u svojem stilu automata za čitanje briselskih priopćenja. 

Jeftina HDZ-ova predizborna propaganda

"Predsjedniče, imate snažnu potporu gledatelja emisije Demokracija, pa možda samo kratko obraćanje njima", završila je Markić sa samozadovoljnim osmijehom svoj "intervju" s Plenkovićem, koji je onda slegnuo ramenima, raširio ruke i rekao: "Pa, evo, pozdravljam gledatelje emisije Demokracija." Nakon toga je dodao da su "odali veliko poštovanje hrvatskim braniteljima".

Da ne bi bilo nikakve zabune kako je riječ o najjadnijoj HDZ-ovoj predizbornoj propagandi, nakon što je emitiran razgovor Markić i Plenkovića, uslijedilo je gostovanje HDZ-ova kandidata za župana vukovarsko-srijemskog Damira Dekanića i Franje Oreškovića, jednog od novih lica vukovarskog HDZ-a nakon odlaska Ivana Penave.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.