Plenković: O ortačkim ugovorima Paladine nisam ništa pročitao i neću

Foto: Luka Šangulin

DANAS je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici stranke. Nakon sjednice novinari su premijera Andreja Plenkovića pitali o ministru Paladini i kaznenoj prijavi protiv njega.

 

"Paladina nema veze s konstrukcijom, on je postao ministar prije mjesec dana. Ja nemam ništa s njegovim privatnim poslovima", rekao je.

Kaže da ne vidi svoju odgovornost u izboru Paladine i njegovim aferama. Rekao je da je Paladinu prije imenovanja pitao ima li nešto sporno, a druge stvari nije mogao znati. "Njegova zadaća je obnova, ovo drugo će sam rješavati", dodao je.

"Nisam pročitao ništa o njegovim ortačkim ugovorima i neću", rekao je premijer.

Odluka o projektu Kupari 31. svibnja

Podsjetimo, presuda u sporu koji je ministar Ivan Paladina pokrenuo protiv singapurske hotelske grupacije tražeći milijunske iznose za svoj desetpostotni udio u projektu Kupari bit će donesena 31. svibnja, doznaje se nakon glavne rasprave održane danas.

Na ročištu na zagrebačkom Trgovačkom sudu ovlaštena sudska vještakinja iznijela je dvije varijante procjene vrijednosti ministrova udjela, jednu u iznosu od dvadeset milijuna kuna, a drugu od pet milijuna kuna, koliko je singapurski suvlasnik koji drži i preostalih 90 posto spreman i platiti.

"Moji klijenti su ugledna hotelska grupacija iz Singapura i zatečeni su razvojem događaja, a naročito da ih tuži aktualni ministar onog ministarstva koje i odlučuje o tome projektu. To je nepojmljivo u poslovnom svijetu", kazao je za Hinu odvjetnik Fran Olujić.

Potvrdio je i da je singapurski vlasnik za desetpostotni udio spreman platiti oko pet milijuna kuna, navodeći da je to iznos razmjeran onome koliko je većinski dio plaćen prethodnim ruskim vlasnicima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.