UHIĆENJA U ZAGREBU

Plenković o uhićenjima u Zagrebu: Mi se stalno borimo protiv korupcije

Foto: PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković rekao je da ne može komentirati pojedinačne slučajeve uhićenja u Zagrebu niti je upoznat s njima, dodavši kako oni pokazuju da je borba protiv korupcije u vremenu ove vlade stalna i kontinuirana.

Kaže da su policija, DORH i USKOK nepristrani

"U vremenu naše vlade borba protiv korupcije je stalna. Manifestira se tako da policija, Državno odvjetništvo i USKOK rade svoj posao samostalno, tajno, nepristrano i kada se tako radi, onda je sigurno da ćemo nastaviti s iskorjenjivanjem korupcije", izjavio je Plenković na upite novinara u Vučevici, vezano za današnju akciju USKOK-a i policije, u kojoj je zbog sumnje na korupciju privedeno nekoliko djelatnika gradske uprave, ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i bivši većinski vlasnik Tvornice električnih žarulja Milan Lončarić.

"Ne mogu komentirati pojedinosti konkretnog slučaja, znam o tome koliko i vi. Vidjet ćemo kada će USKOK obavijestiti javnost o konkretnom predmetu", dodao je Plenković. On je sudjelovao u Vučevici na obilježavanju početka radova nastavnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u okviru projekta FIRESPILL.

U izjavi novinarima dodao je kako "smo u fazi prolaska kroz najveću zdravstvenu, financijsko-ekonomsku krizu u zadnjih 100 godina, a vlada je svojom politikom uspjela izbjeći socijalne lomove".

"Da nije bilo toga, pitanje je koliko bi radnih mjesta bilo izgubljeno, koliko bi trgovačkih društava otišlo u stečaj. Iz faze očuvanja gospodarstva idemo u fazu pokretanja i očuvanja otpornosti", rekao je. Podsjetio je da Hrvatska ima na raspolaganju 25 milijardi eura iz Europske unije, istaknuvši da je to najveći iznos po udjelu u BDP-u među zemljama EU, i da Hrvatska ima instrumente i poluge za razvoj.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.