Pivovarna Laško gasi Jadransku pivovaru, spremaju se otkazi

GOTOVA je još jedna tužna splitska priča. Mjesecima su se radnici Jadranske pivovare pribojavali najgoreg mogućeg scenarija i nisu bili nimalo sretni kad su čuli što im direktor Nenad Buljan ima poručiti. 

Jadranska pivovara njemačkim pivarima za 10 milijuna eura

Vlasnik Pivovarna Laško odlučio je nakon višemjesečne agonije obustaviti proizvodnju, a pogon konzervirati kako bi se sačuvao od propadanja, otkrio je direktor Buljan. Kao razlog nepopularnog poteza naveo je prodaju piva ispod granica rentabilnosti. U sljedeća dva mjeseca pivo Kaltenberg će se proizvoditi u Sloveniji, a puniti u Splitu. Buljan kaže kako namjeravaju zadržati 15-ak radnika, što znači da ih je 50 višak. 

Radnici i Sindikat PPDIV-a ne pristaju na otkaze i gašenje proizvodnje. Kažu da su se već javljali zainteresirani za kupnju pogona. "Nudili su lani 15 milijuna eura pa Slovenci nisu htjeli uzeti. Nema šanse da ćemo pristati na gašenje pogona i izradu liste s tehnološkim viškom. Za dva tjedna nam dolazi u posjet delegacija njemačkih pivara. Ljudi imaju konkretnu ponudu i garancije banke. Sve što treba", kaže sindikalist Ivica Blažević. Nijemci su navodno spremni za Jadransku pivovaru istresti 10 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.