Pitali smo europske pučane što misle o ponašanju HDZ-ovaca. Bili su šokirani

Screenshot: Index

OBNEVIDIO od oduševljenja kongresom Europske pučke stranke predsjednik HDZ-a i premijer Hrvatske Andrej Plenković pohvalio se kako su mu rekli da je u Zagreb doveo finale Lige prvaka. U zagrebačkoj Areni okupile su se sve HDZ-ove sestrinske stranke.

Nije tajna da se Andrej Plenković među europskim pučanima bolje osjeća nego među svojim rođenim hadezeovcima pa smo i mi zašli među europučane da vidimo kakva je bratija. I nismo bili razočarani. Čine se kao zaista pristojni ljudi. Neki pomalo naivni, ali zaista pristojni i politički odgovorni. Barem na riječima. 

Set pitanja iz hrvatske stvarnosti

Pitali smo ih što bi se dogodilo njihovim ministrima da zgaze djevojčicu vozeći bez vozačke dozvole, bi li ministar unutarnjih poslova i dalje bio ministar da se otkrije da je drugi čovjek policije vozio 100 km/h preko ograničenja i to zataškavao, što bi bilo s predsjednikom ili predsjednicom u njihovoj zemlji da se druži s tipom koji se fotografira uz nacističke simbole ili da joj proslavu rođendana plaća bjegunac od zakona…

Mislili su da smo skrenuli s uma

Bili su poprilično šokirani našim pitanjima misleći da smo skrenuli s uma i da postavljamo hipotetska pitanja. Ipak su nam odgovarali i najčešće bi rekli, karikiramo, da bi takvim osobama politička karijera bila mrtva i zakopana. Gotovo svi, osim pučanke iz Bjelorusije. Ona, naivna, još vjeruje u demokraciju.

"Kod nas je diktatura i nemamo slobodne izbore, ali kad budemo imali demokraciju, nećemo birati takve", rekla je, a mi smo joj poželjeli dobrodošlicu u Hrvatsku. 

U videu pogledajte što su nam rekli ostali HDZ-ovi gosti na zagrebačkom kongresu EPP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.