Pisao ubojici Anđele Bešlić i dobio još jednu optužnicu zbog prijetnje sucu

Screenshot: Google Maps

JOŠKO BOŽIĆ KUDRIĆ, 36-godišnjak iz Solina, već 19 puta pravomoćno osuđen za razna kaznena djela, dobio je još jednu optužnicu, i to za napad na pravosudnog policajca u zatvoru i prijetnju sucu Vladimiru Živaljiću, koji mu je trebao ponovno suditi za smrt 20-godišnjeg Nikole Krmeka. 

Božića Kudrića terete da je udario Krmeka šakom u glavu. Mladić je pao, udario glavom u beton i preminuo u bolnici nakon desetak dana. Na kraju prvog suđenja sudac Slavko Lozina ga je osudio na osam godina zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je presudu i naložio novo suđenje. 

Božić Kudrić pisao je ocu i Ivanu Bulju, ubojici Anđele Bešlić, s kojim se sprijateljiio u zatvoru. Sva pošta prolazi kroz ruke raspravnog suca pa je tako bilo i u ovom slučaju. Kada je Živaljić vidio što Božić Kudrić piše Bulju, odmah je prijavio slučaj te zatražio od vršiteljice dužnosti predsjednice suda Marije Majić da ga skine s predmeta, što je i učinjeno. 

Sprema se na nepopularan potez, ocu poručio da dobro zapamti suca

U pismu upućenom Ivanu Bulju Božić Kudrić je među ostalim napisao i kako je sudac Živaljić pristran te kako ga je strah kako će njegov otac reagirati kada čuje kaznu, pribojava se da ne počini težak zločin ubojstva. Napisao je i kako sudac Živaljić misli da je on glupan, ali da on ima dovoljno vremena sve osmisliti te kako se sprema na nepopularan potez. Najavio je i kako će djelovati brzo. 

Ocu je napisao da se spremi fizički i da sve trebaju izvesti pametno. Pozvao ga je u posjet da sve dogovore i preporučio mu da dobro zapamti Živaljića. Sve će mu objasniti kada se vide. 

Božić Kudrić optužen je i za napad na čuvara u zatvoru koji se dogodio 31. kolovoza 2017. godine. Pravosudnog policajca uhvatio je oko vrata pa su obojica pali na pod. Udario ga je potom šakom u glavu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.