Piloti prijete štrajkom, a šef Croatia Airlinesa se u Mostaru provodi s ministrima, glumcima i Raspudićem

Foto: CA, Instagram

JUČER je iz Zračne luke Franjo Tuđman poletio prvi zrakoplov Croatia Airlinesa prema Mostaru čime je službeno uvedena nova međunarodna linija Zagreb-Mostar. Croatia Airlines je tom prilikom u Mostar povela i dva ministra, zagrebačkog gradonačelnika, glumicu Ornelu Višticu, glumca Slavena Knezovića i kolumnistu Ninu Raspudića.

Pitali smo upravu Croatia Airlinesa koliko je let na kojeg su pozvali gore navedene, stajao tvrtku. Međutim umjesto iznosa, dobili smo odgovor u kojem kažu kako je "riječ o redovnom, a ne izvanrednom letu, na kojem je bilo prisutno ukupno 66 putnika, a među kojima su bili i pozvani gosti koji su nam se ovom prilikom priključili".

"Cjelokupna večera i njen sadržaj bio je u organizaciji i trošku grada Mostara", kažu u CA.
 

>> Krenuo izravan let iz Zagreba za Mostar

U službenom priopćenju CA-a koje smo dobili stoji kako je "prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta hrvatskog nacionalnog prijevoznika, održana uoči prvog leta u čekaonici poslovne klase zagrebačke zračne luke, a nastavljena je nakon slijetanja u mostarskoj zračnoj luci".

Brojni političari na fešti

Na svečanom dočeku zrakoplova u Mostaru sudjelovali su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić, poseban izaslanik premijera i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković, ministar državne imovine Republike Hrvatske Goran Marić, ministrica financija Federacije BiH Jelka Miličević, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Renata Paškalj te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.


Slavlje se nastavilo i u Mostaru, a političare i glumce zabavljao je pjevač Halid Bešlić, što se moglo vidjeti i po objavama na Instagramu glumice Ornele Vištice.

Bajić uživa podršku ministara

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić, čiju smjenu zahtijevaju piloti CA-a, tvrdeći kako nema viziju za daljnji opstanak tvrtke te prijete štrajkom, nije se previše brinuo zbog toga. Dobro se provodio slaveći s dva ministra, čiju podršku uživa.

Bajić se na svečanosti obratio svima te istaknuo: "Nakon 15 godina stanke Croatia Airlines, hrvatski nacionalni prijevoznik, od danas ponovno povezuje Mostar i Zagreb, ponovno povezuje ovu regiju s glavnim gradom Republike Hrvatske, ali i ostalim destinacijama u koje zrakoplovi Croatia Airlinesa lete.

Uvođenjem redovite međunarodne linije otvaramo nove stranice, a prije svega unaprjeđujemo suradnju dviju zemalja te istodobno omogućujemo još lakšu i kvalitetniju povezanost svim našim putnicima, kao i povezanost naše zemlje u cjelini. Današnji dan uistinu možemo smatrati važnom prekretnicom koja će u sljedećem razdoblju omogućiti lakše i ugodnije transfere svim putnicima, a važnost svega dodatno potvrđuje i činjenica da su letovi Mostar-Zagreb dio modela Public Service Obligation koji se primjenjuje na oko 300 linija u Europskoj uniji."

 

Letovi za Mostar dva puta tjedno


Redoviti međunarodni letovi Mostar-Zagreb predstavljaju četvrtu novu liniju hrvatskoga nacionalnog prijevoznika u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. Mostar je 40. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima (22 sata i 10 minuta), a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u jutarnjim satima (polazak u 6 sati i 15 minuta).

Letovi će se u iste dane obavljati i u zimskom redu letenja 2018./2019., s jedinom razlikom što će večernji polasci iz Zagreba u Mostar biti u 21 sat i 10 minuta. Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta 76 putničkih sjedala.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.