Pijani Šveđanin krvave glave radio nered na hitnoj u Zagrebu, sve je snimljeno

U POSLJEDNJE su se vrijeme zaredali napadi na djelatnike u hrvatskim bolnicama. Prije točno dva tjedna dogodio se napad na osoblje i liječnike bolnice na Jordanovcu, zatim je uslijedio incident u Dubravi, pa i napad u Bjelovaru. RTL-ova "Potraga" provela je noć na hitnoj i snimila incident u toj bolnici. 

Pijani i krvavi Šveđanin radio nered u bolnici

Ono što su kamere snimile dobro pokazuje s čime se sve susreće medicinsko osoblje. 

Brzo nakon što je ekipa "Potrage" oko 1 ujutro stigla u zagrebačku bolnicu Sestara milosrdnica stigao je i on. Vidno pijan i s ozljedom na bradi, državljanin Švedske na hitni prijem Sestara milosrdnica stigao je iz Traume. Ovdje se trebao otrijezniti, no on je imao druge planove. Krvave glave i košulje počeo je stvarati nered u bolnici.

Šveđanin, doduše, nije bio nasilan prema medicinskim djelatnicima, no pokušao se istrgnuti iz ruku medicinske sestre i na silu pokušao otići iz bolnice. 

Dok je medicinsko osoblje pokušalo smiriti situaciju, stigao je i zaštitar. Pokušali su ga urazumiti, no on im se otimao i pod svaku cijenu odlučio napustiti bolnicu na svoju odgovornost.

Jedva ga urazumili

Na kraju su ga djelatnici KBC-a Sestre milosrdnice uspjeli urazumiti. Liječnik ga je zamolio da obeća da više neće praviti probleme, što je on i učinio.

Iz bolnice je otišao nakon što je potpisao da to radi na svoju odgovornost, a na kraju je djelatnike bolnice pred kamerama i pohvalio. 

"Svi su bili puni utjehe i samo mi žele sve najbolje. Zato i ne žele da odem, brinu se, žele mi najbolje. Nisam mogao tražiti bolju uslugu", rekao je Mathias iz Švedske na odlasku iz bolnice.

Na situacije poput ove liječnici i osoblje već su navikli. Sretni su kad, kao u ovom slučaju, sve dobro završi.

Liječnik: Borimo se s vjetrenjačama

"Dežurstva nama traju 24 sata, dakle cijeli dan i cijelu noć. Pravilo je da nema pravila. Uglavnom su teška, kako dan tako i noć. Tu su naravno i situacije poput granično incidentnih i incidentnih situacija koje opet rutinskim pristupom i raznim psihološkim trikovima mi u velikom broju uspijemo spriječiti, međutim koji put situacija nažalost izmakne kontroli", rekao je RTL-u specijalist interne medicine dr. med. Božidar Perić.

"Borimo se s brojnim vjetrenjačama i za koje jesmo i za koje nismo krivi. Od uvjeta rada, ograničenih resursa, nemogućnosti da učinimo sve što bismo možda htjeli, tako da puno je tu problema koje treba raditi i sustavno rješavati i o kojima se i kroz medije zadnjih godina i priča", dodao je Perić. 

Prije godinu i pol pacijent se u Osijeku u bolnicu vratio s nožem i njime prijetio zaposlenicima

"Potraga" je dobila i dosad neviđenu, zastrašujuću snimku scene koja se odvila na hitnom prijemu KBC-a Osijek. Bio je svibanj 2017. i malo prije 20 sati djelatnici hitne doveli su pacijenta u kolicima, koji je bio nemiran. U jednom je trenu u punoj čekaonici skinuo hlače i gaće, krenuo prijetiti pacijentima, izazvao scenu, pa otišao nakon kraćeg navlačenja sa zaštitarom.

Tri minute kasnije nastao je kaos. Zaštitar je upozoravao pacijente i osoblje koji su bježali iz prostorije. Čovjek se vratio s velikim nožem. Nožem je lupao po staklu i prijetio osoblju. Sve su snimile nadzorne kamere bolnice. 

Zaštitari i policija uspjeli su ga spriječiti prije nego što je ikome naudio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.