Pijan, bez vozačke i u neregistriranom autu udario djevojčicu, policija ga pustila na slobodu

Foto:emedjimurje

U PARAGU je u utorak oko 19 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena djevojčica u dobi od 14 godina.

Vozač iz Paraga, Lj.O. u dobi od 29 godina je neregistriranim BMW-om, bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola, na ravnom dijelu prometnice prešao na lijevu stranu kolnika, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario 14-godišnjakinju.

Ona se u tom trenutku kretala uz lijevi rub kolnika u istom smjeru kao i automobil.

Kako prenosi emedjimurje, pješakinja je nakon udara odbačena izvan kolnika, a BMW je potom prednjim dijelom udario u prednji dio parkiranog Hyundai Accenta čakovečkih registarskih oznaka. Od siline udara Hyundai je odbačen u zid obližnje obiteljske kuće.

Udaljio se i udario u ogradu

Vozač se nakon nesreće udaljio i nije ozlijeđenoj djevojčici pružio pomoć. Nastavio je vožnju pod utjecaje alkohola te je pri ulasku u zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i izletio izvan kolnika u betonsku dvorišnu ogradu.

Nakon što je udario u ogradu, pješke je odšetao s mjesta događaja, a policiju nije izvijestio o nesreći.

Djevojčica teško ozlijeđena

Ozlijeđenu pješakinju je privatno vozilo prevezlo u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su liječnici utvrdili kako je teško ozlijeđena. Zadržana je na liječenju, a emedjimurje doznaje da nije životno ugrožena.


Pijani vozač je priveden nekih 30 minuta nakon nesreće i  upućen je na kriminalističko istraživanje. Noć je proveo na triježnjenju, a potom je pušten na slobodu.

Policija će, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" i "nepružanje pomoći" protiv 29-godišnjeg osumnjičenika podnijeti kaznenu prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, protiv okrivljenika podnijet će se i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.