PGS poručio HDZ-u da ukine naplatu na Krčkom mostu za bolji rezultat na izborima

Foto: Pixsell/Nel Pavletic

PREDSJEDNIK Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić rekao je danas u Rijeci kako ove godine konačno očekuje da se na Krčkome mostu ukine mostarina te je poručio HDZ-u da ako želi ostvariti bolji rezultat na parlamentarnim izborima u tom kraju - taj problem treba riješiti prije predizborne kampanje.

Na konferenciji za novinstvo Vasilić je istaknuo da su stanovnici Primorsko-goranske županije u neravnopravnom položaju u Hrvatskoj s obzirom na to da je taj most jedini u Hrvatskoj pod naplatom, a troškovi njegove gradnje odavno su otplaćeni, još 1990. godine. 

PGS je lani Ustavnome sudu podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke o plaćanju mostarine s ocjenom da se stanovnike Primorsko-goranske županije diskriminira, ali ih je, kako je danas rekao Vasilić, Ustavni sud odbio. Stranka je nakon toga u lipnju Visokome upravnom sudu uputila zahtjev za ocjenu zakonitosti naplate mostarine na Krčkom mostu, a taj se sud još nije očitovao.

"Neprihvatljivo je da Upravni sud toliko dugo drži predmet"

"Neprihvatljivo je da Upravni sud toliko dugo drži predmet i da nema nikakvih naznaka njegova očitovanja", rekao je Vasilić.

"O ovoj temi smo višekratno komunicirali i s ministrom Olegom Butkovićem, a on je dao nekoliko izjava u kojima se naslućivalo da se pitanje ukidanja mostarine razvija u željenom smjeru, ali i dalje nije bilo konkretnih pomaka", rekao je predsjednik PGS-a.

"Ako HDZ želi ostvariti bolji rezultat na parlamentarnim izborima u ovom kraju, ne bi smio dopustiti da to postane tema predizborne kampanje, nego bi problem trebao riješiti prije toga", istaknuo je Darijo Vasilić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.