Kolakušić prijavio Pevec DORH-u zbog milijunske prevare: "Preko Z1 Televizije su me htjeli zastrašiti"

Foto: Youtube/z1

"TIJEKOM postupanja u predmetu St-942/14 Trgovački centar Solidum d.o.o. za trgovinu i usluge, u stečaju, utvrđeno je da su pravna osoba Pevec maloprodaja neprehrambene robe d.d. Zagreb zajedno s pravnom osobom Kostko d.o.o. prema Sudu dostupnim podacima oštetile vjerovnike stečajnog dužnika TC Solidum d.o.o. u stečaju, za iznos od 28.000.000,00 kn", stoji u obavijesti Trgovačkog suda koju potpisuje sudac Mislav Kolakušić.

Dopis o prevari teškoj 28 milijuna kuna sudac Kolakušić predao je DORH-u.

Kontroverzni Žužić

Sudac Kolakušić u obavijesti DORH-u napominje kako su Pevec d.d. i Kostko d.o.o. zaključili Ugovor o zakupu poslovnog prostora 2014. iako su znali, odnosno morali su znati, da je ovlašteni zakupodavac društvo TC Solidum u stečaju, a ne društvo Kostko d..o.o. 

Vlasnik tvrtke Solidum je kontroverzni poduzetnik Željko Žužić koji je prošle godine osuđen na šestomjesčnu kaznu zatvora zbog izbjegavanja plaćanja poreza, tada mu je oduzeto 47 milijuna kuna. Tvrtku Kostko, koja se također spominje u ovom slučaju, vodi njegov sin Tin Žužić.

Zastrašivanje na Z1 Televiziji?

Zanimljivo je kako je samo dan prije na Televiziji Z1, koju je nedavno kupio Pevec, emitiran "eksluzivni prilog" o sucu Kolakušiću u kojem se problematizira upravo slučaj stečaja Soliduma te se tvrdi kako je sudac Kolakušić namjerno otezao stečaj Žužićeve tvrtke.

"Postoje suci koje obožava ljevica, koje promiču lijevi mediji i kojima su puna usta 'poštenja', a kad ono - dovodi ih se u vezu s omiljenim Mesićevim tajkunima", najavio je prilog Velimir Bujanec, neonacist i osuđeni diler koji je plaćao prostitutke kokainom.

U prilogu je objavljeno kako su odluke suca Kolakušića išle na štetu vjerovnika, a dodatno su pojačane izjavama bivšeg ministra financija Slavka Linića i bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića. Sadržaj emisije prenijeli su neki portali bliski HDZ-u.

"Umjesto da društvo Pevec d.d., nakon što je utvrđeno da je neovlašteno koristilo nekretninu na kojoj stečajni dužnik ima pravo naplaćivati zakupninu, na račun stečajnog dužnika uplati dugovani iznos od 28 milijuna kuna i time namiri stečajne vjerovnike koje je oštetio s namjerom ili grubom nepažnjom, isti putem Z1 televizije u svojem vlasništvu u emisiji od 14. rujna 2017. u trajanju od 18 minuta iznošenjem niza neistina, pokušava prisiliti i preplašiti uređujućeg suca da ne donosi odluke u interesu vjerovnika", stoji u obavijesti suca Kolakušića u kojoj se zaključuje da se čini vrlo vjerojatnim da je Pevec stekao vlasništvo televizije Z1 upravo iz razloga da bi medijskim reketom izbjegao namirenje nastale štete vjerovnicima stečajnog dužnika TC Solidum.

Solidum by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.