Petričić: Bandić je najzastupljeniji na HTV-u jer im je poklonio gradsko zemljište!

DARKO PETRIČIĆ, politolog i analitičar zbog čijeg je gostovanja u emisiji Dossier.hr smijenjena HRT-ova novinarka i urednica Ana Jelinić, nakon otvorenog pisma, kao što je i najavio, krenuo je "u internacionalizaciju slučaja sa stanjem na HTV-u". Tako je uputio pismo Paulu Vandorenu, šefu delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj

"Prisiljen sam obratiti Vam se ovom informacijom o stanju u hrvatskoj državi i društvu, budući da sve manje vjerujem, kao i većina građana, u ispravno funkcioniranje institucija sistema u Republici Hrvatskoj. Povod za moje obraćanje Vama kao i instituciji EU je neprimjerena reakcija Hloverke Novak Srzić - urednice informativnog programa HTV-a. Novak Srzić je nakon mojeg gostovanja u emisiji Dossier (12. studenog), gdje sam vrlo otvoreno govorio o problemima mafije, organiziranog kriminala i korupcije u Hrvatskoj, smijenila urednicu spomenute emisije Anu Jelinić. Time je Hloverka Novak Srzić pokazala kakvim se autokratskim metodama služi na televiziji, ali isto tako pokazala je hrvatskoj javnosti koliko je zapravo moćna i umrežena kriminalna struktura u Hrvatskoj, koja zahvaća sve segmente društva: od podzemlja do visoke politike. I kao što se iz ovog može zaključiti, ima utjecaja i na uređivanje programa na HTV-u", napisao je Petričić Vandorenu.

"Da korupcijskih elemenata i političkog utjecaja ima i na hrvatskoj televiziji, koja bi trebala biti javna institucija, najbolje govore pojedina kadrovska rješenja, ali isto tako i vrlo konkretni poslovni aranžmani. Tako je, naprimjer, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poklonio Hrvatskoj radioteleviziji preko 5.000 metara gradskog zemljišta koje je smješteno do kruga HTV-a. Vjerujem da ovaj `poslovni potez` predsjedničkog kandidata Milana Bandića najbolje objašnjava zbog čega je najviše i najkvalitetnije zastupljen u programima HTV-a, o čemu su otvoreno protestirali drugi kandidati koji se natječu za mjesto predsjednika Hrvatske. Detalji o ovom aranžmanu objavljeni su na stranicama Službenog glasnika Grada Zagreba (Br. 14. od 1. lipnja 2009.)", nastavlja se u pismu.

"Stoga Vas molim, da kroz Vašu novu ulogu u Republici Hrvatskoj, kao šef delegacije EU, pomno pratite aktualna i buduća događanja na domaćoj medijskoj, ali i političkoj sceni koja bi mogla biti prilično turbulentna", napisao je na kraju Petričić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.